Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 09 december 2014, 15:18

Blaricum, Laren, Muiden en Naarden inbraakvrij!

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:10 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – 90-jarige Hilversumse en 91-jarige Bussumse slachtoffer van babbeltruc!

 

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 1 december tot 8 december 2014 werd 14 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 11 keer gepoogd in te breken en er was 1 insluiping. De buit bestond vooral uit sieraden, laptops en geld.

 

Inbraken per gemeente
Hilversum: 7 inbraken, 2 pogingen, 1 insluiping (niet afgesloten deur)
Wijdemeren: 2 inbraken (Loosdrecht), geen pogingen
Blaricum: geen inbraken, 1 poging
Laren: geen inbraken, 1 poging
Bussum: 1 inbraak, geen pogingen
Huizen: 2 inbraken, 5 pogingen
Weesp: 2 inbraken, 2 pogingen
Muiden: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: geen inbraken, geen pogingen

 

Aanhoudingen in woninginbrakenonderzoek

HUIZEN / HILVERSUM – Dinsdag 2 december heeft de politie drie woninginbrekers aangehouden die verdacht worden van zes inbraken en een mishandeling in het Gooi. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Sinds mei is het woninginbrakenteam van de recherche van het district Gooi en Vechtstreek bezig met een onderzoek naar een groep woninginbrekers.

 

90-jarige Hilversumse slachtoffer babbeltruc

Donderdagavond 4 december rond 19.00 uur belde twee vrouwen aan bij een 90-jarige bewoonster van de Erfgooiersstraat in Hilversum. De vrouwen stelden zich voor als nieuwe buurtbewoners en willen zich voorstellen. De bewoonster laat de vrouwen binnen en maakt een praatje. Na een tijdje is ze moe en vraagt of de twee vrouwen willen vertrekken. Later op de avond ontdekt de 90-jarige bewoonster dat iemand in haar kasten heeft gezeten. Haar pinpas en een geldbedrag zijn weggenomen. Vermoedelijk heeft een iemand de woning betreden terwijl de twee vrouwen de bewoonster aan de praat hielden.

 

Signalement: het gaat om twee blanke vrouwen met zwart haar. Eèn van de vrouwen is rond de 30 jaar oud, 1.70 m lang en heeft een gezet postuur. De andere vrouw is rond de 25 jaar oud, ongeveer 1.55 m lang en heeft een mager postuur.

 

91-jarige Bussumse slachtoffer babbeltruc

Ook een 91-jarige vrouw uit Bussum was het slachtoffer van een babbeltruc. Woensdagmiddag 3 december werd bij haar woning aan de Tasmanstraat aangebeld door een jonge licht getinte vrouw. Deze vrouw vroeg of ze een briefje mocht schijven voor de buurvrouw, want die was niet thuis. Eenmaal binnen hield ze de bewoonster enige tijd aan de praat. De bewoonster vertrouwde het niet en vroeg de vrouw te vertrekken. Het viel de bewoonster op dat de voordeur op een kier stond. Nadat de vrouw was vertrokken, zag de bewoonster dat er een geldbedrag was weggenomen.

 

Signalement: het gaat om een licht getinte vrouw van ongeveer 30 à 35 jaar oud. Ze had donker haar in een paardenstaat en droeg een zwarte jas met een ceintuur om haar middel.

 

Licht zet inbrekers in het zicht!

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.