Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 02 december 2014, 20:32

Acties Donkere Dagen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:10 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Onverlichte huizen, verouderd hang- en -sluitwerk en ANPR controles.

 

In de week van 24 tot 30 november trok de politie in het kader van de Donkere Dagen de regio Gooi en Vechtstreek in. Tijdens de donkere dagen, oktober-maart, stijgen delicten als woninginbraken, straatroven en (woning)overvallen.

 

Woningen onverlicht Bussum

Donderdag 27 november trok wijkagent Bart Weijermans samen met een paar leden van de Buurtpreventievereniging, zijn wijk in om bewoners attent te maken op het risico dat zij lopen op woninginbraak. Het was opvallend, hoeveel bewoners hun huis volledig donker achterlaten, waardoor het voor een inbreker wel heel makkelijk gemaakt wordt. Houdt hier rekening mee bij vertrek en denk bijvoorbeeld aan het instellen van tijdklokken op lampen! Bij één woning troffen zij een onafgesloten raam aan. Veel folders werden achtergelaten en de bewoners werden geadviseerd over verschillende anti-inbraaktips.

 

ANPR-controle Hilversum

In Hilversum werd donderdagavond 27 november op de Oosterengweg, de Van Riebeeckweg en de Kamerlingh Onnesweg een ANPR- controle gehouden. Dit leverde een aantal ‘hits’ op, maar ook kwam informatie naar voren over bewegingen van verdachte personen wat belangrijk kan zijn in onderzoeken. Naast de ANPR bezocht wijkagent Ronald Janssen en een aantal collega’s de wijk rondom de Van Riekbeeckweg en sprak met bewoners over de risico’s tijdens de Donkere Dagen.

 

Controle Huizen: Oud hang- en -sluitwerk en aanhouding Bussum

Vrijdag 28 november werd een grote controle gehouden in de Huizermaatwijk in Huizen. Alle in- en uitgaande auto’s werden gecontroleerd. Ook de ANPR werd ingezet. Tijdens deze controle kwam de melding binnen van een verdachte situatie op een bouwplaats in Bussum. Agenten gingen direct op de melding af en drie verdachten werden aangehouden voor diefstal vanaf een bouwplaats.

 

Een aantal agenten zijn ook te voet de wijk de wijk in gegaan en constateerden dat veel woning kwetsbaar waren door oud hang- en sluitwerk. Veel folders werden achtergelaten.

 

Bel 112 bij een verdachte situatie

Wijkagent Bert van den Tweel heeft in Hilversum Zuid bij een buurtvereniging en in een verzorgingshuis een presentatie gegeven over hoe te handelen bij een verdachte situatie. Om boeven op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.