Redactie 112 0 reactie(s) di 25 november 2014, 16:51

Stijging woninginbraken Hilversum en Blaricum

Laatste update: 22 aug 2021 11:10 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Twee woninginbrekers aangehouden. 97-jarige Bussummer slachtoffer babbeltruc.

 

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 17 november tot 24 november 2014 werd 14 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 18 keer gepoogd in te breken en er waren 3 insluiping. Vier inbraken werden voorkomen door het afgaan van een alarminstallatie in de woning!

 

Inbraken per gemeente
Hilversum: 8 inbraken, 8 pogingen, 1 insluiping (hotspot Hilversum Oost)
Wijdemeren: geen inbraken, 1 poging (Nederhorst den Berg)
Blaricum: 3 inbraken, 2 pogingen, 1 insluiping (hotspot Oude Dorp)
Laren: geen inbraken, 1 poging
Bussum: 1 inbraak, geen pogingen
Huizen: 2 inbraken, 4 pogingen
Weesp: geen inbraken, 1 poging, 1 insluiping (door niet afgesloten deur)
Muiden: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: geen inbraken, 1 poging

 

Aanhoudingen

HILVERSUM / KORTENHOEF – Op maandag 17 november heeft de politie een 49-jarige Hilversummer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben ingebroken bij een woning aan de Oranjeweg in Kortenhoef.

 

Vrouw (21) aangehouden voor inbraak
HILVERSUM – Op woensdag 19 november vond er een woninginbraak plaats op de Jacob Roggeveenstraat. De bewoner overliep drie vrouwelijke inbrekers en wist één van hen bij haar arm vast te grijpen. Zij kon even later worden aangehouden door de politie.

 

Babbeltruc

Maandag 17 november rond 12.00 uur belde een vrouw aan bij een 97-jarige bewoner van de Zwaluwlaan in Bussum. De vrouw deed zich voor als een nieuwe buurtbewoner en wilde kennis maken met de buren. De vrouw werd binnen gelaten en er volgde een gesprek. Uiteindelijk kapte de bewoner het gesprek af en leidde de vrouw naar de deur. De volgende ochtend ontdekte de bewoner dat er iemand op zijn slaapkamer was geweest en bleken sieraden gestolen. Waarschijnlijk is er een tweede persoon de woning binnen gekomen.

 

Signalement:

  • blanke vrouw,
  • ongeveer 30 jaar oud,
  • rond de 1.60 meter lang en had donker haar.
  • De vrouw sprak goed Nederlands.

 

Insluipingen: Maak het inbrekers niet makkelijk met onafgesloten deuren!

De afgelopen week werd bij drie woningen ingeslopen. In alle gevallen was de deur niet afgesloten. Wees alert op het sluiten van ramen en deuren. Ook als u maar even boven of weg bent.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons