Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 november 2014, 10:08

Poging woninginbraak leidt tot aantreffen hennepkwekerij

Laatste update: 22 aug 2021 11:10 uur

NAARDEN – In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 november rukten verschillende eenheden van de politie uit voor een melding van op heterdaad betrapte woninginbrekers. Twee verdachten werden aangehouden en agenten troffen bij het onderzoek ter plaatse een hennepkwekerij in de woning aan. Hierop werd de melder ook aangehouden.

 

Rond 02.15 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Graaf Janlaan verdachte geluiden aan de achterzijde van zijn woning. Omdat hij het vermoeden had dat het om een poging inbraak ging, meldde hij dit bij de politie. Verschillende eenheden gingen ter plaatse en zochten in de omgeving van de woning naar de mogelijke inbrekers. Agenten troffen twee mannen aan in naastgelegen bosschages. Omdat deze mannen, een 38-jarige Woerdenaar en een 39-jarige Almeerder, geen verklaring hadden waarom zij bij de woning aanwezig waren, werden zij aangehouden op verdenking van inbraak. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze mannen bij de inbraak.

 

Hennepplantage

Tijdens het onderzoek in en rondom de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan van ongeveer 300 planten. Er was sprake van diefstal van water en een gevaarlijke constructie voor de stroomvoorziening. De 32-jarige bewoner van de woning, tevens de melder van de inbraak, werd eveneens aangehouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons