Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:44:11 P Bmd-02 Stank/hind. Lucht (vreemde Lucht) (binnen) (meting) (flat) Van Ghentlaan... Prio Eenheid | Brandweer GooienVechtstreek (Onbekende code)
donderdag 21 januari 2021

WOENSDAG 25|11

Gewonden bij grote brand in seniorencomplex Capelle aan den IJssel

De brand brak uit in een woning op de eerste verdieping van het gebouw van tien etages hoog

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond 25 november rond 20.55 uur is een grote brand uitgebroken in een wooncomplex aan de Sint Helenabaai in Capelle aan den IJssel.

 

De brand werd al snel opgeschaald waarop meerdere eenheden werden ingezet om het vuur te blussen. In het pand zitten een aantal seniorenwoningen gevestigd. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen is zwaargewond geraakt. Nog eens twee bewoners zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

 

Een hond heeft de brand niet overleefd. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het dier te reanimeren. Dat heeft helaas niet mogen baten.

 

70 tot 80 personen werden in de centrale hal van het gebouw opgevangen. Ook is een bus ingezet van een vervoersbedrijf om bewoners eventueel naar een andere locatie te brengen. In het gebouw hangt nog veel rook. Het gebouw zal door de brandweer worden geventileerd.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines