Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:56:27 Bmd-01 Br Woning (keuken) (tussenwoning) Violenstraat Hilversum 147163 142131 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Gooi en Vechtstreek (Voorlichter)...
zaterdag 17 april 2021

DONDERDAG 05|11

Ravage na plofkraak in winkelcentrum van Hilversum

Er is direct een zoektocht gestart naar de verdachten op de motorscooter

HILVERSUM - In de nacht van woensdag op donderdag 5 november rond 2.30 uur heeft bij winkelcentrum Kerkelanden aan de Augustinushof in Hilversum een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat.

 

De bewoners van het flatgebouw boven de geldautomaat schrokken zich rot toen ze een enorme knalde hoorden vannacht. Een persoon op een scooter zou na de plofkraak op een scooter gevlucht zijn. Bij daglicht is de ravage door de explosie goed te zien. Het naastgelegen pand, gehoorspeciaalzaak Schonenberg, heeft door de klap ook enorme schade opgelopen.

 

Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. Ook de brandweer en EOD arriveerden. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen. Het gebied, nabij de parkeerplaatsen van het winkelcentrum is afgezet en trekt veel bekijks.

 

Zoektocht
Er is direct een zoektocht gestart naar de verdachten op de motorscooter. Ze werden niet meer gevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De omgeving van de automaat is afgezet en een technisch onderzoek is opgestart. Ook zal er een buurtonderzoek plaatsvinden.

 

Iets gezien?
Rechercheurs willen graag de hulp van omwonenden inroepen. Als er getuigen zijn, die zich nog niet gemeld hebben, dan horen we die uiteraard graag. Verder zijn we op zoek naar omwonenden die een camera aan hun woning hebben hangen.

 

De verdachten (twee of drie personen) zijn op één scooter weggereden. Misschien heeft iemand ze zien rijden. Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig. Het kan ook dat iemand iets is opgevallen in de omgeving van de automaat. Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden. Alle informatie helpt!

 

Anoniem
Er zijn misschien ook mensen, wellicht uit de directe omgeving van de daders, die weet hebben van deze plofkraak, maar deze informatie, uit angst, niet kunnen delen. Voor deze mensen staat ons Team Criminele inlichtingen klaar. Uw identiteit blijft gegarandeerd uit de processtukken. De verdachte of zijn advocaat zullen nooit uw gegevens krijgen. Anoniem melden kan online via Meld Misdaad Anoniem of 0800-7000.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines