Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:00:51 Hilversum 22995 Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-187

Ambulance 14-187

zaterdag 08 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 24|07

Handige tips voor het kiezen van de juiste kraan

Kranen. Het zijn dé details die je badkamer, keuken en toilet kunnen maken of breken. De juiste kraan kiezen is dan ook niet altijd een gemakkelijke opgave. Kranen zijn er immers in allerlei soorten en maten en tegenwoordig ook in verschillende kleuren. Kleuren als goud, rosé-goud en zwart zijn niet langer een uitzondering. Maar hoe vind je nu een kraan die past bij de ruimte, meubels en interieurstijl? Kranen-specialist Mastello geeft je een aantal handige tips! 

 

Tip 1: De juiste hoogte

Op zoek naar een passende fontein- of wastafelkraan? Vergeet dan niet naar de hoogte van de kraan te kijken, zeker als de kraan naast een waskom kom te staan. Lage opbouw wastafelkranen (kranen die je op het meubel/de wastafel plaatst) zijn vaak niet geschikt voor naast een waskom, maar passen beter bij een wastafel. Bij inbouw wastafelkranen (die je aan de wand bevestigd) is dit geen probleem, immers bepaal je hier zelf de hoogte waarop de kraan komt te hangen.

 

Tip 2: Type design

Bij kranen kun je vaak uit twee typen designs kiezen: vierkant en rond. Het is natuurlijk mooi als deze designs bij de rest van de ruimte passen. Heb je bijvoorbeeld een badkamer met zachte lijnen? Dan passen ronde kranen hier vaak beter bij dan kranen met een vierkant design. Heb je juist een moderne badkamer met strakke lijnen? Wellicht is een kraan met vierkant design dan de juiste keuze.

 

Tip 3: Kleur of geen kleur?

Wil jij een kraan die écht in het oog springt? Of ben je juist op zoek naar een functionele kraan met een neutrale look-and-feel? Kijk dan goed naar de kleuren kranen die er op de markt zijn. Als je op zoek bent naar een echte blikvanger, dan is een gekleurde kraan een goede keuze. Gekleurde kranen, denk aan zwarte, gouden en rosé-gouden kranen, zijn echte statement-kranen en springen in elke badkamer, keuken en toilet uit. Liever geen kleur? Dan is een chromen kraan of rvs kraan altijd een goed en veilige keuze!

Let op: als je een gekleurde kraan wilt kopen, kies dan bij voorkeur voor een kraan met gegalvaniseerde afwerking in plaats van spuiten of poedercoating. Gegalvaniseerde kranen zijn krasbestendiger en kleur- en slijtvaster dan gespoten en gepoedercoate kranen. Hierdoor gaat je kraan langer mee!

 

Tip 4: Type hendel/handgreep

Niet iedere kraan heeft de hendel/handgreep ‘op’ de kraan zitten. Tegenwoordig zijn er veel kranen, voornamelijk inbouw- en vrijstaande kranen, waarbij de hendel/handgreep erbij wordt geleverd. Hierdoor kun je meer variëren in het type hendel dat je kiest. Zit je altijd te pielen met de temperatuur van het water? Ga dan voor één aparte knop voor koud en één voor warm water. Wil je iets spannenders dan een ronde of vierkante hendel? Kies dan voor een kruisknoppen set, wat zorgt voor een speels karakter. Uiteraard zijn er ook hendels/handgrepen die warm en koud combineren. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

De juiste kraan kiezen is niet eenvoudig! Hopelijk helpen deze tips je verder

Foto's
1/1

Ook interessant

Headlines