Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:24:13 Hilversum Prio Hoog Eenheid | Ambulance 14-188

Ambulance 14-188

zondag 16 juni 2019

DONDERDAG 10|01

Afvallen, een kwestie van adem blijven halen!

Column Curves Barneveld

We weten allemaal waar dat vet wordt opgeslagen: billen, buik en benen hebben het zwaar te verduren. En laat dat nou net de plekken zijn waar we het liefst niet willen aankomen. Maar.....waar gaat dat vet nou eigenlijk heen wanneer we het 'verbranden'?

 

Onderzoek heeft aangetoond dat vet je lichaam verlaat als... kooldioxide en vocht. Inderdaad, je leest het goed: als adem uit je mond! Bij het losmaken van 10 kilo vet wordt er 8,4 kilo omgezet in kooldioxide. En dat adem je dus uit! De overige 1,6 kilo verandert in vocht en dat verlies je bijvoorbeeld wanneer je zweet. Helaas, het is natuurlijk niet mogelijk om af te vallen door alleen maar te ademen, dat zou al te mooi zijn! Om 10 kilo vet te verbranden moet je volgens deskundigen 29 kilo zuurstof inademen. Kooldioxide adem je dus simpelweg uit, maar dat vocht zul je toch op een andere manier kwijt moeten raken. Door te sporten dus!

 

Wanneer je sport, gaat je hartslag omhoog, versnelt je ademhaling en begin je te zweten. Dus dames, pak dat sportritme op en je bent dat vocht in no time kwijt. Bovendien worden je spieren sterker en je lichaam strakker. Als dat geen win-win is?!

 

Groeten, Karin

 

Curves Barneveld

Burg. Kuntezelaan 30a, Barnveld

Tel. 0342 - 40 88 68

info@curves.nl

www.curves.nl

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie