Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:33:06 Hilversum Prio Hoog Eenheid | Ambulance 14-189

Ambulance 14-189

zondag 16 december 2018

DINSDAG 04|12

Regenwater blijft in Bennekom-Oost

We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. Hevige regenbuien zorgen soms voor veel water.

BENNEKOM - In Bennekom-Oost kunnen 1.750 huishoudens meedoen aan een project tegen wateroverlast én droogte. De gemeente Ede biedt deze inwoners aan om de regenwaterafvoer af te koppelen van het riool. Het regenwater wordt door middel van een systeem ondergronds verspreid in de tuin en stroomt hierdoor niet meer naar de rioolwaterzuivering. In verschillende fases worden inwoners hierover de komende jaren benaderd.


Klimaatwethouder Lex Hoefsloot: "We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. Hevige regenbuien zorgen soms voor veel water. Eind mei stonden de straten blank. Ook krijgen we vaker periodes van hitte en droogte. Afgelopen zomer hadden we daar last van. We hebben daar geen grip op, maar met wat aanpassingen houden we wel samen onze omgeving leefbaar. Dus we nodigen inwoners van Bennekom-Oost van harte uit om deel te nemen aan het project. Ik doe zelf ook mee."

Succesvol

Deelname is vrijwillig en kosteloos. Dit soort projecten is al vaker succesvol uitgevoerd in de gemeente Ede. Eerder hebben inwoners aan de Burgemeestersbuurt, Stationsweg en omgeving, Oortveldlaan en omgeving in Ede deelgenomen. Ook aan de Weerkuislaan in Bennekom deden ruim 70 van de 100 huishoudens mee.

 

Het regenwater in Bennekom-Oost is al afgekoppeld in de openbare ruimte. Nu kunnen ook de inwoners van deze buurt het regenwater af laten koppelen op eigen terrein, zodat het niet verdwijnt in de vuilwaterriolering.


Planning

Het project richt zich op de inwoners ten oosten van de Edeseweg / Bovenweg in Bennekom. De 1.750 huishoudens worden de komende jaren in verschillende fases uitgenodigd. Op dinsdag 27 november werd er een informatieavond georganiseerd voor de inwoners uit de eerste fase. Begin volgend jaar ontvangen inwoners uit de volgende fase een uitnodiging.


Andere methodes

Het project is op dit moment alleen gericht op Bennekom-Oost. Voor inwoners die geen uitnodiging ontvangen zijn er andere manieren om wateroverlast te beperken. Zo is bijvoorbeeld het vervangen van tegels in tuinen door groen een effectieve manier om regenwater op te vangen. Meer informatie hierover is te vinden op www.operatiesteenbreek.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines