Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:57:34 Bgv-01 Oms Autom.melder Hilvertshof Hilversum 147163 142131 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hilversum (Dienstwisselcode Beroeps)
zondag 26 mei 2019

DONDERDAG 29|11

Vrouw koopt peperduur horloge met bankpas van man uit Hilversum

Met de pas van de Hilversummer verschijnt de vrouw bij een exclusieve juwelier in Amsterdam

HILVERSUM / AMSTERDAM - Een 65-jarige man uit Hilversum krijgt in juni 2018 een valse e-mail. Hij moet zijn bankpas opsturen naar een adres en op een website zijn pincode invoeren. Dan koopt een vrouw van zijn geld een peperduur horloge in Amsterdam. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

 

Helaas gebeurt het nog steeds dat mensen doorklikken op e-mailtjes van oplichters en dan hun pincode invullen. Deze zogenaamde phishingmails lijken als twee druppels water op e-mails van een echte bank. Door middel van zo'n mail kan een vrouw in deze zaak met gestolen bankgegevens een peperduur horloge aanschaffen.

 

Horloge
Met de pas van de Hilversummer verschijnt de vrouw bij een exclusieve juwelier in Amsterdam. Ze koopt een horloge ter waarde van 6900 euro, die ze afrekent met de bankpas van het slachtoffer.

 

Bitcoins
Ook wordt er met de pas van het slachtoffer voor 1200 euro aan bitcoins gekocht.

 

Signalement van de verdachte
De vrouw die de pas gebruikt bij de juwelier:

  • heeft een donkergetinte huidskleur
  • heeft een gezet postuur
  • heeft zwart haar dat ze droeg met een knot
  • droeg een zwart shirt
  • had een blauwe spijkerbroek aan met scheuren
  • had oorknopjes in en
  • had een zonnebril op met metalen montuur.

 

Opgepast
De e-mailtjes die oplichters versturen lijken ontzettend veel op echte e-mailtjes en de pagina's waar de linkjes naar toe leiden lijken ook erg op de echte website van de bank. Maar geen enkele bank zal per mail vragen om je pas op te sturen of om je pincode ergens in te vullen. Wees alert als je zo'n mailtje krijgt, gooi het weg en klik nergens op. Als je twijfelt of het echt of nep is, bel dan met je bank en vraag het na. Dit soort oplichters zijn vaak regionaal of zelfs landelijk actief. Dit keer komt het slachtoffer uit Hilversum, maar het overkomt mensen uit heel het land. Van de oplichters in deze zaak hebben we het vermoeden dat ze in onze regio actief zijn.

 

Vragen
Herkent u de verdachte? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie