Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:11:08 Hilversum Prio Hoog Eenheid | Ambulance 14-188

Ambulance 14-188

woensdag 16 januari 2019

DINSDAG 06|11

Oplichter uit Huizen aangehouden

Zo liet hij bijvoorbeeld telefoonabonnementen afsluiten of verhuurde hij huizen die niet bestonden

HUIZEN - De districtsrecherche Den Haag West hield in de vroege ochtenduren van maandag 5 november een 47-jarige man uit Huizen aan. Ook zijn 29-jarige vriendin werd aangehouden in de woning. De man wordt ervan verdacht meerdere mensen op slinkse wijze te hebben opgelicht. Zijn vriendin zou hem daarbij geholpen hebben door als katvanger te fungeren.


Bij de recherche kwamen de afgelopen tijd in totaal 14 aangiftes binnen van oplichting en verduistering. In alle gevallen werd daarbij de naam van dezelfde verdachte genoemd. Verdachte zou met mooie (en geloofwaardige) verhalen zijn slachtoffers om de tuin hebben geleid en geld van hen hebben 'geleend'. Zo liet hij bijvoorbeeld telefoonabonnementen afsluiten of verhuurde hij huizen die niet bestonden.

 

In de woning van het stel werd een zoeking gedaan onder leiding van een rechter-commissaris.

 

De recherche sluit niet uit dat er nog meer personen het slachtoffer zijn geworden van oplichtingspraktijken van de Huizenaar. Denkt u zelf slachtoffer te zijn geworden van deze oplichter en heeft u uw verhaal nog niet met de politie gedeeld? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag West via nummer 0900-8844.

 

Katvangers
Om buiten beeld te blijven van de politie en zelf problemen met de bank te voorkomen, maken veel oplichters gebruik van zogenoemde katvangers, mensen die al dan niet tegen betaling hun bankrekening ter beschikking stellen. Hoewel de katvangers en de cashers zich niet schuldig maken aan oplichting, lopen zij wel degelijk een groot risico. Beide groepen maken zich schuldig aan witwassen, een strafbaar feit. De katvangers en cashers komen als eerste bij de polite in beeld en lopen dus grote kans te worden gepakt en vervolgd. Voor de katvangers geldt bovendien dat zij vaak door geen enkele bank meer worden geaccepteerd en dus niet meer kunnen bankieren.

Reacties
Wendy vd berg zegt: spacer
Deze venten heeft onze vakantie verloot door 2500 euro excl alle schades die we opgelopen hebben van ons te jatten...en zijn dochter n top vakantie geboden.ik ben blij dat jullie m eerder hadden dan wij...met zijn kanker verhalen,hoe zwart ben je van binnen om zoiets te doen..hoop je in de rechtbank te zien vuile hond
06-11-18 20:51
Score: 1
Alexander zegt: spacer
Mag hopen dat we ons geld weer terug krijgen wat we hebben betaald voor onze zomer vakantie deze hufter heeft onze vakantie door de neus geboord waar we lang voor hebben gespaard het is jammer dat ik hem niet eerder gevonden heb weet niet wat ik zou hebben gedaan .hoop dat ze hem goed aan gaat pakken met zijn oplichting praktijken en dat is niet van een jaar maar van meerder jaren wat ik al begrepen heb en het slimste is nog dat het hele gezin ook nog mee speelde met deze oplichting. Bha gewoon niet te bevatten ook zij hebben geen idee wat ze doen met mensen die er lang voor hebben gewerkt om eens op vakantie te kunnen ook deze mensen zijn schuldig in mijn ogen
06-11-18 21:18
Score: 3
Marie zegt: spacer
Hier ook een familie opgelicht
Geen hart, geen opvoeding schaamteloze klootzak
06-11-18 22:09
Score: 0
MK zegt: spacer
Karma is a bitch... We hebben het er niet bij laten zitten en alles op alles gezet om deze smerige oplichter achter tralies te krijgen! Ze moeten hem nooit meer laten gaan, hij doet dit al ruim 15 jaar!! Vastzetten en nooit meer los!! See you in court!!
06-11-18 22:20
Score: 1
Marie zegt: spacer
Hier ook een familie opgelicht
Prettige dagen in je celletje
Klootzak
06-11-18 22:23
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie