Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:48:13 Hilversum Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-186

Ambulance 14-186

maandag 18 februari 2019

WOENSDAG 25|04

Jongens lopen met nepwapens politiebureau binnen

Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin agenten snel een beslissing moeten nemen

HILVERSUM - Dinsdagmiddag 25 april lopen twee jongens het politiebureau binnen aan de Groest. Een van de jongens loopt voorop met zijn handen op zijn rug en de ander loopt achter hem en drukt een wapen in zijn rug. Een agent ziet de twee binnenkomen en signaleert meteen het wapen. Hij ziet niet dat het om een nepwapen gaat en wil zijn wapen pakken. Op het moment dat hij zijn hand op de holster legt, schrikken de jongens en zeggen direct dat het om een nepwapen gaat. Hierop worden de jongens aangehouden. De andere jongen haalt ook een nepwapen uit zijn broek en de wapens in beslag genomen.

 

Boete of HALT-straf
De twee komen uit Weesp en zijn 14 en 17 jaar oud. Ze zijn beiden dezelfde dag heengezonden met een proces-verbaal en een officier van justitie zal op een later moment een beslissing over de afdoening nemen. Dit zal naar waarschijnlijkheid een boete of een HALT-straf zijn. Op het bureau is er ook een goed gesprek geweest met de jongens en hun ouders.

 

Nepwapens
Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als agenten zelf twijfelen over de echtheid van een wapen, grijpen zij in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin agenten snel een beslissing moeten nemen. Bij twijfel benaderen zij de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben.

Foto's
1/1
Locatie