Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:38:15 Hilversum Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-183

Ambulance 14-183

woensdag 16 januari 2019

VRIJDAG 03|06

Inbrekers op heterdaad betrapt in café Naarden

In het café waren de gokkasten opgebroken en was er een kluis verdwenen

NAARDEN - Bij een uitgebreide zoekactie werden in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni in Naarden drie inbrekers aangehouden.

 

Rond 04.00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij een café op de Cattenhagestraat in Naarden. Drie personen waren spullen naar buiten aan het brengen volgens de getuige. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Een aantal van hen vatte post en sloten vluchtroutes af. Andere agenten zochten in de omgeving naar de inmiddels gevluchte daders.

Met hulp van een buurtbewoner, die een tip gaf over de verstopplek van één van de daders, kon de eerste verdachte op de Gansoordstraat worden aangehouden. Hij had zich verscholen in een tuin, maar werd gezien door een hondengeleider. Een tweede verdachte, die vlakbij zijn kompaan ook verscholen zat in een tuin, kon daarna ook snel worden aangehouden. De derde man werd later die ochtend in een geparkeerd voertuig aangetroffen. Hij probeerde zich te verschuilen in een auto, maar beslagen ramen verraadden zijn verstopplek.

 

In het café waren de gokkasten opgebroken en was er een kluis verdwenen. Deze kluis werd door een speurhond gevonden vlakbij de kerk. De mannen, 18, 20 en 22 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, zijn overbracht naar het politiebureau en zitten nog vast.

Locatie