Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:48:13 Hilversum Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-186

Ambulance 14-186

maandag 18 februari 2019

DINSDAG 22|03

Bent u bang voor een terroristische aanslag?

Neem deel aan onze peilng op de voorpagina!

De situatie naar aanleiding van incidenten in Brussel wordt op de voet gevolgd. Vooralsnog is er geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen. In Nederland zijn er uit voorzorg wel een aantal extra maatregelen. De kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland blijft substantieel. Het dreigingsniveau is nu de op een na hoogste van de vier niveau's, minimaal, beperkt, substantieel en kritiek.

 

Substantieel
Het dreigingsniveau voor Nederland blijft substantieel. Dit houdt in dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is. Er blijft sprake van een complex dreigingsbeeld, waarbij diverse actoren (terroristische organisaties, transnationale netwerken, kleinschalige cellen en eenlingen) zowel klein- als grootschalige aanslagen kunnen plegen. Er zijn nu geen concrete aanwijzingen dat er aanslagen in of tegen Nederland worden voorbereid.

 

Maatregelen
Dat betekent extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens en een intensivering van toezicht van politie op stations in de vier grote steden plus Roosendaal, Maastricht en Arnhem vanwege internationale treinen die daar langskomen.

Reacties
TS zegt: spacer
Bang is een groot woord, maar het komt wel steeds dichterbij. Dus eng is het zeker wel.
22-03-16 17:55
Score: 44
Patricia Klarenbeek zegt: spacer
Het wordt er niet veiliger op in deze wereld
22-03-16 17:59
Score: 23
Mary Scholte zegt: spacer
Ik besef heel goed dat het ook in Nederland kan gebeuren. Maar...........ik laat me niet in een hoekje drukken door een stelletje geloofsfanaten. Ik ben er trots op dat we hier een open democratie hebben en dat zal ik tot aan mijn dood toe verdedigen. Het leven mag nooit stil gaan staan door zulke mensen.
Naast dit vrees ik wel dat er mensen zullen zijn die gaan haatzaaien. de populisten wel te verstaan. Die gaan nu elke moslim over 1 kam scheren. Schande dat we zo'n partij in de 2e kamer hebben zitten maat gpoed, dat hoort bij democratie.
Nee, ik ben niet bang.
22-03-16 18:10
Score: 13
Opa zegt: spacer
Het komt allemaal wel steeds dichterbij.
En ze maken vele onschuldige slachtoffers met hun zinloze aanslagen.
22-03-16 18:14
Score: 21
F Giersthove zegt: spacer
ja uiteraard bekruimpt mij de angst..maar ook boosheid..want ik blijf het zeggen je kunt t kwaad niet met kwaad blijven bestrijden want zoals je ziet het zijn wij onschuldige burgers die er onder zullen lijden terwijl de regeringsleiders maar oorlog blijven voeren..
Mvg
22-03-16 18:17
Score: 9
Senior zegt: spacer
Bang is niet het juiste woord, maar ik ben wel behoedzaam en probeer situaties waar veel mensen bijeen zijn uit de weg te gaan.
22-03-16 18:24
Score: 2
Reactie van Ben er beroerd van en ja doodsbang. heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -5
tessie255 zegt: spacer
Het Is allemaal vreselijk en eng wat er gebeurt is . Maar ik denk dat we er weinig aan kunnen doen , als er wat tegen gedaan wordt krijgen we het dubbel terug.
22-03-16 18:32
Score: 0
Bianca zegt: spacer
niet direct bang, maar denk wel hoe moet dat met oa the passion donderdag in Amersfoort, en de grote pinkster evenementen
22-03-16 18:52
Score: 4
Boze 13'jarige zegt: spacer
Ik vind het zo een onzin al die aanslagen. Ze proberen iedereen allen maar bang te maken, het zijn angstzeijers. Vele houden in hun achterhoofd dat alle Moslims slecht zijn. Als dat echt zo zou zij. Was dan niet iedereen hier al dood geweest. Zou nederland dan niet net zo goed alle moslims kunnen gaan onderzoeken. Ik schrijf dit met eigen ervaring, want vaak word er al gediscrimineerd. Eerst was het allen nog maar huidskleur, als je een hoofddoek droeg of als je erg dik /dun was. Kwaad kan je niet met kwaad bestrijden. Let op meld alle dingen waarvan je denkt dit is niet goed. Doe er wat aan en laat je niet uit het veld slaan!!

Met vriendelijke groet,
Etnische Nederlander die erg boos is.
22-03-16 18:57
Score: 3
mec zegt: spacer
ik laat me niet bang maken door een paar sukkels ,
22-03-16 19:11
Score: 8
Reactie van Bob. Offringa heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -11
Petra zegt: spacer
Nou ik ben bang..En iedereen met een btje gezond verstand snapt dat Nederland ook nog wel aan de beurt komt
22-03-16 19:23
Score: 10
Wilma zegt: spacer
Bang is een groot woord maar t komt wel steeds dichterbij
22-03-16 20:14
Score: 5
richard zegt: spacer
Bang niet. Wel angstig. Een hoop dingen zijn in Nederland afgeschaft en Ouden nu weer met spoed moeten worden opgebouwd. Op dit moment denk ik aan de woorden van mijn opa :de volgende komt uit het midden oosten. Hopelijk gaat hij geen gelijk krijgen, ook als is mijn opa niet meer in leven.
22-03-16 20:42
Score: 2
Laura Roos zegt: spacer
Bang? Ja wel een beetje maar ik weiger in angst te leven dus zal mijn leven nu ook niet anders indelen.
22-03-16 20:49
Score: 2
Esther zegt: spacer
Angst is je grootste vijand. Dus nee bang niet. Dat plezier gun ik IS niet. Al frustreert het mij dat ze al zo veel onschuldige mensen verdriet hebben aangedaan. En als gewone burger wil je ertegen strijden, maar hoe? Door de liefde aan je medemens te tonen, ze te steunen en dat maakt ons sterk !
22-03-16 20:52
Score: 4
Daniel zegt: spacer
Ik vind dat t wel beangstigend maar heb vertrouwen in de veiligheidsinstanties ik wens iedereen in België sterkte toe met de verwerking van deze zwarte dag laten we samen een vuist maken tegen terrorisme!

✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
22-03-16 20:58
Score: 2
Oma zegt: spacer
Het komt wel erg dicht bij angstig ,sluit de kerkdeuren tijdens de diensten,ik wens de nabestaande heel veel sterkte toe,Denk dat het in ons land ook een keer gaat gebeuren dus Uvraag ben je bang ja ik ben bang.!!
22-03-16 21:55
Score: -3
Sammie zegt: spacer
De vraag is niet 'of' er een aanslag komt, maar 'wanneer'!

Bang, nee... Goed voorbereid denk ik wel.

Iedereen met gezond verstand kon al weten dat dit eraan zat te komen, het is vorig jaar al voorspeld. Alles komt uit nu, ik ben benieuwd of de maand ook gaat kloppen! Mensen moeten de oogkleppen eens afdoen... Gelovigen en verscheidene godsdiensten de schuld geven... Zoek je het dan niet te dicht bij jezelf, zoek je dan een reden om het 'goed te praten' of een 'verklaring' voor hetgeen er nu gebeurd en nog zal gebeuren?

Grenzen sluiten is zeer waarschijnlijk al te laat.

2 woorden resten mij nog:
Bedankt kabinet!
22-03-16 21:57
Score: 3
Reactie van Joey heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -8
Mari zegt: spacer
Ik ben bang voor mijn kinderen en kleinkinderen..
Het is lang vrede geweest in ons land..maar we zullen moeten wennen aan aanslagen.
En ik ben bang voor de angst van mensen voor elkaar.
Het wantrouwen, de haat.
Angst en haat..wederzijds die wordt misbruikt.
22-03-16 23:19
Score: 4
Herman zegt: spacer
Ja, ik ben bang. En bang voor de toekomst van mijn kleinkinderen.
22-03-16 23:34
Score: 4
Jacqueline zegt: spacer
Vandaag een gevoel van, ik denk verbazing en boosheid. Bij mij komt alleen de vraag op "waarom? Ik heb geleerd: elk mens, ongeacht geloof, kleur, afkomst of kennis is en blijft een bezonder mens. Kijk, herken en waardeer een ander ongeacht je eigen mening en waarde. Dit is of was mijn levens filosofie..... en nu? Wat nu...? en al te vele malen hier voor.....KAN IEMAND MIJN VETELLEN WAT ZIJN DE NIEUWE NORMEN EN WAARDEN. Want wat er nu gebeurt..... kan gewoon niet, toch?
23-03-16 00:04
Score: 3
Teun zegt: spacer
Waarom zou ik bang zijn? Het leven zit vol risico's. Elke dag vallen er meerdere doden in het verkeer en ik ga toch de weg op. De kans dat ik een dronken chauffeur tegen kom is groter dan dat ik bij een aanslag betrokken raak. We moeten zorgen dat we er klaar voor zijn als de dood komt. Die komt namelijk toch in welke hoedanigheid ook. Laat oprechte liefde tot de ander ons blijven leiden.
23-03-16 09:47
Score: 5
anneke zegt: spacer
als eerst moeten gewoon alle grenzen dicht gegooid worden mensen denk eens goed na is deze waarschuwing(en) niet genoeg alsjeblieft luister eens GOED naar wilders alsjeblieft ik wil geen oorlog hier dat wil niemand hier
23-03-16 10:12
Score: -3
Voorthuizer zegt: spacer
Ik zit veel in de auto en zie best ernstige verkeersongevallen. Ben ik bang om zelf slachtoffer te worden? Nee. De kans om betrokken te raken bij een verkeersongeval is vele malen groter, dus waarom zou ik bang worden van terrorisme en aanslagen?
Neemt niet weg, dat als je betrokken bent, hoe dan ook, dit een trauma is van jewelste.
23-03-16 11:53
Score: 2
Stella zegt: spacer
Je kan ook over 2 minuten dood gereden worden.angst regeert nu.en dat moet je niet toestaan.
23-03-16 18:06
Score: 1
Reactie van waarom heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -5
Janine zegt: spacer
De afgelopen tijd is ons zo vaak verteld dat we niet moeten toegeven aan angst, dat ik juist daardoor toch wat bang geworden ben. Niet voor aanslagen, niet voor terreurdaden, maar eigenlijk vooral voor onze reacties daarop. We zijn in woord bijna net zo extreem als de daden waar we ons over uitspreken. We roepen en foeteren, terwijl we eigenlijk beter kunnen denken en luisteren. Er is een wij-zij situatie ontstaan waar we allemaal om het hardst iets over schreeuwen en juist dat gebrek aan nuance is wat beangstigt.

Laat de angst die nu ontstaat er niet voor zorgen dat we bang en ondoordacht handelen. Rustig nadenken, inleven, klaarstaan voor elkaar en doorgaan. De Triomfboog in het Brusselse Jubelpark staat immers ook nog steeds. En zolang die boog nog zo triomfantelijk kan staan in een park vernoemd naar het positieve jubelen, dan blijven wij ook heus wel overeind. Lief zijn voor elkaar, samen de schouders er onder. En laat Brussel maar gewoon Brussel blijven: stad van de wafels, niet van de wapens.
23-03-16 22:55
Score: 2
Jack zegt: spacer
Griezelig dat er nog veel gehersenspoelde mensen met zulke duivelse ideeën rondlopen. De vraag is niet of maar wanneer ons land aan de beurt is. Wat zou jij doen als je zo'n gast met een rugzak ziet lopen. Wegrennen of overmeesteren?
25-03-16 23:04
Score: 0
freek zegt: spacer
er word geschreven dat niet alle moslims terroristen zijn! maar...
ALLE TERRORISTEN ZIJN WEL MOSLIM!!
28-03-16 10:42
Score: 1
lien zegt: spacer
ben zeker bang .en de grenzen moeten dich .wat wij allemaal naar binnen hallen word je wel bang van en ook voor je kinderen en kl .kinderen .waar moet dit heen .wij zitter er al in .
07-04-16 19:53
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie