Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:38:15 Hilversum Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-183

Ambulance 14-183

woensdag 16 januari 2019

WOENSDAG 16|03

Speelgoedwapens, gevaarlijker dan het lijkt!

In het uiterste geval kunnen agenten in zo'n situatie besluiten dat ze moeten schieten

NEDERLAND - Speelgoedwapens die op echte vuurwapens lijken, zijn op straat en op openbare plekken zoals in winkelcentra en op scholen verboden.

 

De politie ziet steeds vaker dat jongeren speelgoedwapens bij zich hebben die op echte wapens lijken. In 2014 waren er 125 incidenten met nepwapens in Nederland. In 2015 waren dit er al 140. Dat er meer incidenten zijn met speelgoedwapens heeft te maken met veranderde regels. In 2014 is de Regeling wapens en munitie aangepast. Daarin staat dat op echt lijkende speelgoedwapens zijn toegestaan als ze een CE-keurmerk hebben en duidelijk op de verpakking staat dat ze voor jongeren onder de 14 jaar bedoeld zijn.

 

Dit soort incidenten zijn gevaarlijk. Omdat de speelgoedwapens zo echt lijken, zullen agenten op straat vaak reageren alsof het om een dreiging met echte vuurwapens gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo'n situatie besluiten dat ze moeten schieten.

Foto's
1/1
Reacties
Reactie van Bob. Offringa heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -5
gerwoud zegt: spacer
ik vind het goed dat dit is gebeurd
17-03-16 17:08
Score: 2
Chris zegt: spacer
Ik neem aan dat u begrijpt dat ook politie agenten mensen zijn met een gezin thuis die ze aan het einde van hun dienst graag in goede gezondheid willen zien.

Als er dan één of ander figuur met al dan niet een nepwapen gaat lopen zwaaien is de keus voor mij snel gemaakt..

En... Wapens doden geen mensen, dat zijn nog altijd de mensen die ze vast hebben...
17-03-16 21:02
Score: 9
Reactie van NCA heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -7
NCB zegt: spacer
@NCA, wat een domme opmerking maak jij. Nee een agent vind het leuk om iemand neer te schieten met een nep wapen. Ja want hij kan moeilijk eerst vragen of hij wel echt is. Want als je dan net een crimineel voor je hebt met een echt wapen, dan ben je dus mooi te laat. En agenten zeiken niet die willen gewoon voorkomen dat er een onschuldig iemand kan worden neergeschoten. Want regeren is vooruit zien. Dus voordat je zomaar als een kip zonder kop begint te kakelen, eerst nadenken.
20-03-16 19:00
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie