Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:29:18 Bgv-01 Brandgerucht Schietspoel Hilversum 147163 142131 Prio Middel Eenheid | Brandweer Hilversum (Dienstwisselcode Beroeps)
maandag 27 januari 2020
 

DONDERDAG 17|12

Dood van Dascha Graafsma door aanrijding trein

Help mee de laatste uren van Dascha Graafsma zo helder mogelijk te krijgen

HILVERSUM - Na een avondje stappen wordt de 16-jarige Dascha Graafsma aangereden door een trein en overlijdt. Het gebeurt in een natuurgebied iets buiten Hilversum. Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat haar dood een misdrijf is, maar wel zijn er nog een aantal zaken onduidelijk. Help mee de laatste uren van Dascha Graafsma zo helder mogelijk te krijgen.

De politie doet zijn uiterste best om helder te krijgen waar Dascha is geweest en waarom ze op het spoor is terechtgekomen. Ook is haar telefoon nog kwijt, en er staat nog niet vast of ze misschien onder invloed van drugs is geweest en hoe dat dan kan zijn gebeurd.


Ruzie 

Volgens haar vriendinnen is Dascha in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november even na 02.00 uur vertrokken bij danscafé Let’s Get Down aan de Emmastraat in Hilversum. Zij kreeg daar ruzie met een vriendin over een Facebookbericht. Ze is vertrokken zonder jas door de nooduitgang. Daarna heeft ze mogelijk uren door Hilversum gedwaald.


Route 

Met een speurhond ontdekte de politie welke route Dascha heeft gelopen, maar of dat de hele route is en hoe laat ze langs die plekken heeft gelopen is niet duidelijk. De politie wil graag weten wat er in de drie uur tussen haar vertrek uit de discotheek en de aanrijding is gebeurd.


Identiteitskaart 

Haar identiteitskaart is gevonden aan de Zeshoven, dat is een klein doodlopend hofje.


Spoor 

De machinist zag op het spoor een persoon die geen aanstalten maakte weg te lopen en die de trein moet hebben zien aankomen.


Beelden 

Er zijn beelden van een persoon die na 02.00 uur op de Neuweg in Hilversum loopt. Het punt ligt voor een deel op de route van de speurhond, maar qua tijd, postuur en kleding zou het Dascha kunnen zijn. Als dat zo is, zouden dit de laatst bekende beelden van haar zijn geweest. Als het iemand anders was, dan hoopt de politie die snel te spreken.


Getuigen 

Zij droeg die nacht een wit shirt, zwarte broek en witte gympen. De politie wil dringend in contact komen met mensen die Dascha mogelijk gezien of gesproken hebben die nacht in Hilversum toen ze daar heeft gelopen.


Camera’s 

De politie doet ook onderzoek met andere beelden, maar doet ook een oproep aan mensen in die buurt in Hilversum die een camera hebben hangen om te kijken of ze daar mogelijk opstaat. Dat hoeft niet dus op de route die de speurhond aangaf te zijn. Eventuele beelden kunt u naar de politie uploaden.


Telefoon 

Ondanks zoeken, ook in de buurt van de Zeshoven waar haar identiteitskaart is gevonden en waar haar telefoon het laatst actief lijkt te zijn geweest, is haar zwarte iPhone 5 nog niet gevonden. Of ze die is verloren of bewust ergens heeft achtergelaten, is niet bekend. Mocht iemand de telefoon gevonden hebben, dan wil de politie die graag ontvangen. Desnoods door hem in een envelop in de brievenbus van een politiebureau achter te laten.

 

Vragen

  • Wie is er in de vroege ochtend van zaterdag 28 november 2015 om 05.20 uur getuige geweest van de aanrijding van Dascha Graafsma (16) door een trein in een natuurgebied iets buiten Hilversum?
  • Wie heeft Dascha die nacht na 02.25 uur mogelijk gezien of gesproken?
  • Wie (her)kent de persoon op de bewakingsbeelden?
  • Wie heeft er mogelijk beeldmateriaal van Dascha van die nacht?
  • Wie weet waar de iPhone 5 van Dascha is?
  • Wie heeft er informatie over haar dood?


Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

Foto's
1/1
Locatie
Video's
 
 

Headlines