Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:57:34 Bgv-01 Oms Autom.melder Hilvertshof Hilversum 147163 142131 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hilversum (Dienstwisselcode Beroeps)
zondag 26 mei 2019

Archief

TBS met dwangverpleging geëist tegen gijzelnemer NPO

Gemaakt: Zaterdag, 08 december 2018 17:47

HILVERSUM - Tegen de 34-jarige man die ervan verdacht wordt een vrouw bij de NPO in augustus 2017 te hebben gegijzeld en bedreigd, heeft de officier van justitie de maatregel TBS met dwangverpleging geëist. Met het oog op de beveiliging van de maatschappij is dit de enige passende strafrechtelijke reactie.

 

Toen de vrouw op 17 augustus 2017 haar auto had geparkeerd bij de NPO in Hilversum, nam de man haar in gijzeling en bedreigde haar met een groot mes. Binnen bond hij haar vast aan een stoel, praatte over complotten en de AIVD en eiste zendtijd. Onderhandelaars praatten op hem in maar konden hem er niet toe brengen zich over te geven. Uiteindelijk wist een arrestatieteam de man te overmeesteren. Het incident duurde ruim en uur en al die tijd vreesde de vrouw voor haar leven.

 

Deskundigen die de man hebben onderzocht, komen tot de conclusie dat hij ten tijde van het incident in een psychose verkeerde en als volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden gezien. De man kan zodoende niet veroordeeld worden tot een straf maar de rechtbank kan wel een maatregel opleggen. De deskundigen adviseren tbs met voorwaarden; de officier nam dit advies niet over. De kans dat de man zich aan de voorwaarden zal houden is klein omdat hij zich geregeld verzet tegen het innemen van medicatie en zonder anti psychotische medicatie zal hij snel weer psychotisch worden. Het risico op gewelddadig gedrag is dan hoog, volgens de deskundigen. Bovendien is het nodig dat de verdachte zeker een jaar lang behandeld wordt en pas dan zal er een duidelijk beeld zijn van zijn psychische toestand. Gezien deze risico's eiste de officier van justitie de maatregel TBS met dwangverpleging op te leggen.

Politiehond grijpt vluchtende autokraker in Hilversum

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 16:16

HILVERSUM - Dankzij oplettende getuigen heeft de politie in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december een autoinbreker op heterdaad kunnen aanhouden. De verdachte, een 40-jarige man uit Huizen, probeerde nog te ontkomen aan de gewaarschuwde politie, maar politiehond Cai slaagde erin hem te pakken te krijgen.


Omstreeks 04.50 uur zag een van de getuigen de man op een verdachte manier rondsluipen op de Erfgooiersstraat en in de auto van buurtgenoten stappen. De getuige waarschuwde een huisgenoot die vervolgens de politie belde en exact doorgaf waar de verdachte zich bevond. Toen de politie arriveerde zagen zij de verdachten wegrennen in de richting van de heide, terwijl hij onderweg de buit liet vallen. Agenten gingen er achteraan en lieten de diensthond los om te helpen bij de opsporing.

 

De verdachte kon worden aangehouden met behulp van de hond. Na behandeling in het ziekenhuis voor bijtwonden die hij hierbij opliep, is de man overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Na verhoor is de Huizenaar dinsdag 11 december heengezonden. Tegen de man wordt dossier opgemaakt.

Criminelen proberen rijdende vrachtauto’s open te breken

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 17:26

NEDERLAND - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de politie ontvangen signalen over criminelen die proberen rijdende vrachtauto's open te breken. Deze en vorige week waren er meerdere incidenten, bij vrachtauto's die vertrokken vanuit Tilburg.

 

​​De politie en TLN vragen vervoerders waakzaam te zijn en medewerkers te informeren over deze vorm van ladingdiefstallen.

 

Blijf rijden en bel 112
Politie en TLN vragen transportbedrijven hun chauffeurs te instrueren om alert te zijn op personenauto's die voor de vrachtauto gaan rijden, zodat de vrachtauto gedwongen wordt om snelheid te verminderen. En de chauffeurs te vragen in zo'n geval het kenteken van de personenauto te noteren. Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden, zo nodig van rijstrook te wisselen en direct 112 te bellen. Ook bij laad- en losplaatsen van waardevolle goederen is extra alertheid op verdachte personen of auto's op zijn plaats.

 

De Landelijke Eenheid (Nationale Politie) verricht onderzoek naar aanleiding van de meldingen. Doe altijd aangifte en stuur de aangifte naar securityspecialist Hélène Minderman van TLN (hminderman@tln.nl​). Zij bundelt de incidenten, zodat TLN gericht kan helpen dit soort berovingen uit te bannen. De politie vraagt chauffeurs die mogelijk getuige zijn geweest van dergelijke diefstallen of informatie hebben zich bij de politie te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Methode
Rijdende berovingen vinden over het algemeen op de volgende manier plaats. Terwijl een auto voor de vrachtwagen rijdt en deze dwingt snelheid te minderen rijden twee auto's naast elkaar om het achteropkomend verkeer op afstand te houden. Een vierde auto gaat achter de vrachtauto rijden. Een van de inzittenden klimt uit het dakraam, kruipt op de motorkap en breekt met een slijptol het slot van de vrachtauto open en laadt de goederen uit de vrachtauto en in de eigen auto. Die zit vaak vast met een tuigje, zodat hij niet kan vallen. Dit gebeurt meestal op onverlichte delen van de snelweg. Door die twee auto's die de rest van het verkeer ophouden, hebben medeweggebruikers vaak niets in de gaten.

 

Gevangenisstraf
In juli 2017 hield de politie vijf Roemenen aan op een vakantiepark op de Veluwe voor betrokkenheid bij de diefstal van een lading smartphones uit een rijdende vrachtwagen op de A73. In maart van dit jaar werden de mannen veroordeeld tot vijftien maanden celstraf voor heling van de telefoons. In augustus 2017 is een Roemeen aangehouden op de A15 bij Nijmegen na een mislukte poging tot diefstal uit een rijdende vrachtwagen. Hij is later tot één jaar celstraf veroordeeld. Daarna is het in Nederland stil geweest met dergelijke stuntdiefstallen. In andere landen zijn wel dergelijke diefstallen gemeld. Bijvoorbeeld in oktober dit jaar vijf gevallen in Groot Brittannië.

 

Bron: TLN

Fietser gewond na aanrijding op rotonde in Hilversum

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 21:25

HILVERSUM - Woensdagavond 12 december 2018 is een fietser gewond geraakt bij een verkeersongeval in Hilversum.

 

Het ging rond kwart voor negen mis bij de rotonde waar de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg met elkaar kruisen. Een automobilist kwam van de rotonde af en reed de Loosdrechtseweg op. Hierbij werd de mannelijke fietser geraakt. Mogelijk heeft de automobilist de fietser over het hoofd gezien. Na een korte behandeling in een ter plaatse gekomen ambulance op de plaats van het ongeval is de man naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Geflasht! Zo herken je nepwebwinkels

Gemaakt: Donderdag, 13 december 2018 16:08

Jongeren die zich melden als slachtoffer van fraude, zijn meestal online opgelicht. Het gaat vaak om aankopen als schoenen, games of telefoons. Scholieren.com maakte een filmpje speciaal voor deze doelgroep.

 

We kopen steeds meer online, zeker rond de feestdagen. Maar helaas groeit ook het aantal meldingen van nepwebwinkels. Daarom gaat Luca de straat op om te testen hoe goed scholieren nepwebwinkels kunnen herkennen.

 

De video is gemaakt in samenwerking met Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Piloot (36) overleden na crash met sportvliegtuig op vliegveld Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 15 december 2018 16:39

HILVERSUM - Op het vliegveld in Hilversum is zaterdagmiddag 15 december een sportvliegtuigje verongelukt. De piloot is daarbij overleden. Hij was de enige inzittende.

 

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het vliegveld. Ook een traumahelikopter is uitgerukt.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Volgens getuigen is het vliegtuigje over de kop geslagen aan het einde van de landigsbaan.

Notificatie ontvangen bij belangrijk 112 nieuws uit de omgeving?

Gemaakt: Maandag, 17 december 2018 03:13

Bij elk groot incident zoals een brand, ernstig ongeval of vermissing sturen wij een web notificatie. Dit is een push bericht dat automatisch op je computerscherm, tablet of telefoon verschijnt. Zo blijf je op de hoogte van belangrijk 112 nieuws uit je eigen omgeving.

 

Het aanmelden kan via een simpele klik. Je hoeft geen email adres of telefoonnummer op te geven. Klik op de 'alarmbel' in de rechter onderhoek.

 

Nog niet alle browsers ondersteunen deze notificaties. Je kan je alleen aanmelden als je daadwerkelijk de Alarmbel op je scherm ziet.

Vele autoinbraken in de regio, een verdachte aangehouden

Gemaakt: Maandag, 17 december 2018 16:25

REGIO - In de afgelopen twee maanden is er in de gemeente Gooise Meren 59 keer ingebroken in een auto. De meeste inbraken vonden plaats in het centrum van Bussum en bij de parkeerplaats van NS station Bussum Zuid.

 

Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto en probeer uw auto te parkeren op een goed verlicht terrein. Ziet u verdachte activiteiten of personen bel gelijk 112.

 

Afgelopen zondag nacht is er door een oplettende burger een melding gemaakt van een verdacht persoon. De verdachte bleek net een auto te hebben opengebroken. Door het scherpe oog van de burger kon de verdachte worden aangehouden.


Let goed op u eigendommen vooral met de aankomende feestdagen op het oog! De boeven vieren dan ook de feestdagen, maar dan op hun eigen manier!

Hilversummer zwaar mishandeld op de Schapenkamp

Gemaakt: Maandag, 17 december 2018 16:33

HILVERSUM - Zondagochtend 16 december rond 3.00 uur, is een 25-jarige Hilversummer door een onbekende op de Schapenkamp mishandeld. Daarbij werd zijn neus op meerdere plekken gebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

 

De Hilversummer was uit geweest en liep via de Schapenkamp naar huis. Bij de stoplichten ter hoogte van het St. Aloysius College, hoorde hij iemand zijn naam roepen. Toen hij zich omdraaide werd hij meerdere malen vol op zijn oog en neus geslagen en kwam ten val. Zijn belager verdween spoorloos.. In het ziekenhuis bleek dat de neus van de man op meerdere plekken was gebroken.

 

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van deze zware mishandeling of mensen die er meer van weten. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen reageren kunnen dit doen via MeldMisdaadAnoniem: 0800-7000.

Villa onbewoonbaar na grote uitslaande brand in Bussum

Gemaakt: Dinsdag, 18 december 2018 16:32

BUSSUM - In de nacht van maandag op dinsdag 18 december is er in een villa aan de 's Gravelandseweg in Bussum een grote brand uitgebroken. De villa is van hout.

 

Rond 05.00 uur was de brand onder controle. De bewoners inclusief huisdier hebben de woning tijdig kunnen verlaten.

Meer ouderen in ziekenhuis met hoofdletsel

Gemaakt: Donderdag, 20 december 2018 01:22

In 2016 werden ongeveer 9 duizend 65-plussers opgenomen in het ziekenhuis met hoofdletsel, 31 procent meer dan in 2013. Het aantal ouderen nam ook toe in deze periode, maar minder snel. De belangrijkste oorzaak van het hoofdletsel is een val in en om het huis. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

In totaal hadden ongeveer 24 duizend inwoners van Nederland in 2016 een klinische ziekenhuisopname vanwege hoofdletsel, een toename van 13 procent ten opzichte van drie jaar eerder.

 

Het aantal 65-plussers is van 2013 tot 2016 gegroeid met 9 procent. Ook als hiermee rekening wordt gehouden, komt hoofdletsel bij deze groep steeds meer voor. Bij hoogbejaarden komen hoofdletsels vaker voor dan bij jongere 65-plussers. In 2013 werden 46 op de 10 duizend 80-plussers met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis en dat nam toe tot 56 in 2016. Bij de 65- tot 80-jarigen groeide dit aantal van 14 naar 18 per 10 duizend personen.

 

Meer hoofdletsel door een val in en om het huis
Bij personen van 65 jaar en ouder steeg met name het aantal opnamen voor niet-gespecificeerde hoofdletsels, van 875 in 2013 naar 2 960 in 2016. In 80 procent van de gevallen waren deze hoofdletsels veroorzaakt door een val, meestal in en om het huis. Bij 15 procent was een vervoersongeval de oorzaak. Dit patroon veranderde niet tussen 2013 en 2016.

 

Ook een toename fatale vallen ouderen
Vallen is al jarenlang de belangrijkste oorzaak van hoofdletsel bij ouderen. Het aantal klinische ziekenhuisopnamen hiervoor stijgt sinds de eeuwwisseling. Ook het aantal dodelijke vallen neemt toe, met name bij 90-plussers. Tussen 2013 en 2016 is het aantal dodelijke slachtoffers van een val bij deze ouderen met 39 procent gestegen tot 1 308.

 

Minder personen opgenomen in het ziekenhuis
Het totale aantal ziekenhuisopnamen in Nederland nam tussen 2013 en 2016 af van 3,9 miljoen naar 3,3 miljoen. Dat kwam door een daling van het aantal dagopnamen. Ook daalde het aantal personen dat werd opgenomen in het ziekenhuis, van 2,2 miljoen in 2013 tot 2 miljoen in 2016. De gemiddelde verpleegduur bij klinische opnamen bleef in deze periode gemiddeld 5,2 dagen, na een jarenlange daling.

Iets online verkopen? Pas op!

Gemaakt: Donderdag, 20 december 2018 17:17

NEDERLAND - De afgelopen dagen krijgt de politie aan de lopende band meldingen van mensen die naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats worden bedreigd door een 'koper'.

 

Voordat de bedreigingen beginnen, benadert de 'koper' u via WhatsApp. De koper probeert u te bewegen om via een betaallink 1 cent over te maken (om uw goede intenties te bevestigen). Deze link leidt naar een nepsite. Als u hierin trapt en inlogt bij uw bank, geeft u de 'koper' toegang tot uw rekening. Als u de betaling van 1 cent weigert, wordt de koper boos en beginnen de bedreigingen en intimidaties. Op die manier probeert de 'koper' u alsnog geld afhandig te maken.

 

De politie raadt aan het nummer te blokkeren en contact op te nemen met de politie.

Kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht

Gemaakt: Vrijdag, 21 december 2018 16:44

REGIO - De afgelopen weken heeft de politie diverse kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht. Bij een deel van hen werd illegaal vuurwerk aangetroffen.

 

In totaal is tot nu toe ongeveer 100 kilo vuurwerk in beslag genomen en wordt tegen zo'n 70 verdachten dossier opgemaakt voor het bestellen en aankopen van illegaal vuurwerk. Ook als zij het vuurwerk niet meer in hun bezit hebben, volgt een proces-verbaal. De politie beschikt over voldoende informatie om aan te tonen dat de bewuste personen vuurwerk hebben besteld, zoals overboekingen naar de bankrekeningen van de webshops. De controles worden voortgezet.

 

Deze actie vloeit voort uit een internationaal onderzoek waarbij onlangs vier Poolse webshops uit de lucht gehaald, die verantwoordelijk zijn voor het grootste aandeel verkoop van illegaal vuurwerk.


Het transport van dit vuurwerk brengt grote risico's met zich mee voor postbezorgers en medewerkers van distributiecentra en zogenoemde pakketpunten. Ook de onbeveiligde opslag van illegaal vuurwerk door de kopers, meestal in huis, is levensgevaarlijk voor bewoners én omwonenden.

Politiehonden worden voorbereid op vuurwerk, rook en herrie [video]

Gemaakt: Vrijdag, 21 december 2018 17:11

NEDERLAND - Ook surveillancehonden krijgen het tijdens Oud en Nieuw door het vuurwerk, de rook en de herrie zwaar te verduren. Daarom worden ze goed getraind, op de inzet tijdens de jaarwisseling en om te wennen aan de harde knallen. Want horen ze door al die herrie wel de commando's van hun begeleiders?

 

'We weten dat er die nacht toch vuurwerk naar de honden worden gegooid, dus het zou raar zijn om ze daar niet op voor te bereiden', stelt een teamchef tijdens de hondenvuurwerktraining in het oefencentrum in Bijster (Drenthe). 'Naast de gebruikelijke inzet trainen we om te zien of de honden wel "vuurwerkvast" zijn, dus of ze tegen die herrie en de rook kunnen.'

Laat Hulpverleners hun werk doen!

Gemaakt: Dinsdag, 25 december 2018 16:22

Eén op de drie hulpverleners krijgt nog altijd te maken met een vorm van agressie of geweld. Na campagnes als 'Blijf van onze hulpverleners af', de invoering van supersnelrecht en zwaardere straffen voor daders, blijft het aantal dat met geweld en agressie te maken krijgt hoog.

 

Hulpverleners en -diensten dienen gesteund te worden, niet belemmerd! Zij helpen óns allemaal, niemand uitgezonderd!


Een nieuwe versie van het lied geschreven uit protest tegen het geweld tegen ónze Hulpverleners! Tekst, muziek en zang door Jean Hofman.

Brandstichting in kantoorpand op het Arenapark

Gemaakt: Woensdag, 26 december 2018 16:29

HILVERSUM - Afgelopen nacht, 26 december 2018, rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van iemand die iets verdachts hoorde bij kantoorpanden gelegen op het Arenapark. Bij aankomst zag de politie dat er een ruit was vernield. Ook zagen zij dat er geprobeerd was brand te stichten.

 

Vanochtend om 08.00 uur kwam een tweede melding dat er een knal was gehoord in de omgeving van het Arenapark. Als agenten daar aankomen zien wij dat er brand is in een kantoorpand. De brandweer heeft toen de brand geblust. De politie vermoedt dat het aansteken van de brand in de nacht niet gelukt is en dat iemand is teruggekomen om het af te maken.

 

De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoeken getuigen die iets hebben gezien of gehoord afgelopen nacht in de omgeving van het Arenapark, bij het benzinestation en de atletiekbaan in de buurt. Heeft u informatie? Bel dan 0900-8844.

Grote dakbrand bij bedrijf in Naarden

Gemaakt: Zondag, 30 december 2018 16:38

NAARDEN - De hulpdiensten zijn zondag 30 december uitgerukt voor een dakbrand bij Endress+Hauser aan de Nikkelstraat in Naarden.

 

De hulpdiensten schaalden al snel op naar grote brand en kwamen met veel materiaal ter plaatse. Later werd het sein GRIP 1 geven. Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. De brandweer kon de brand al snel onder controle krijgen. Wat de oorzaak van de brand is is nog niet duidelijk.

Brandweer waarschuwt voor gevaar wensballon

Gemaakt: Zondag, 30 december 2018 17:52

NEDERLAND - Een wensballon is mooi, maar niet zonder risico. Als je besluit om een wensballon op te laten, houd dan rekening met de volgende regels en tips van de brandweer:


* Laat een ballon alleen buiten op, nooit binnenshuis.
* Laat een ballon altijd met twee mensen tegelijk op.
* Als je de ballon hebt aangestoken, wacht dan anderhalve minuut voordat je de ballon loslaat.
* Kijk de ballon zo lang mogelijk na. Bij gevaar kun je dan nog ingrijpen.
* Houd een emmer bluswater bij de hand.

 

Laat NOOIT een wensballon op onder de volgende omstandigheden:
* Bij een windkracht van meer dan 2 Beaufort.
* Bij regen of zeer vochtige lucht, bijvoorbeeld mist.
* In een periode van droogte.
* Binnen een straal van vijftien kilometer van (zweef)vliegvelden.
* Wanneer het papier van de ballon beschadigd is.
* In de omgeving van hoge objecten zoals huizen, bomen, etc.

 

Gebruik je naast een wensballon ook vuurwerk? Wees goed voorbereid en bekijk onderstaande video.

Man uit Muiden aangehouden met 200 kg illegaal vuurwerk

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 16:57

MUIDEN - Afgelopen zaterdag is er een 25 jarige Muider aangehouden voor het bezit van bijna 200 kilo illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk lag opgeslagen in een woning aan de Singelstraat.

 

Het vuurwerk zal worden vernietigd en de recherche doet onderzoek. De verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

Toename aantal incidenten tijdens oud en nieuw

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 17:12

NEDERLAND - Het aantal incidenten tijdens oud en nieuw laat na twee jaar weer een stijging zien. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van Brandweer Nederland onder de 25 regio's. Het betreft vooral een toename van kleinere incidenten als containerbranden, afvalbranden en autobranden. Maar er zijn ook meerdere grotere (woning)branden geweest. Helaas is ook deze jaarwisseling weer sprake geweest van geweld tegen brandweermensen.

 

'De brandweer kreeg in totaal in de 25 regio's 4.222 oud en nieuw gerelateerde meldingen', zegt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland. 'Dat is met een toename van 737 (21 procent) ten opzichte van de vorige jaarwisseling. 'We hoopten dat de daling van de afgelopen jaren zich zou voortzetten. Dat is helaas niet het geval. Vijf tot tien procent van het totaal aantal meldingen per jaar vindt nog altijd plaats in deze ene nacht. Dat is teveel.' In totaal stonden 15.000 beroeps en vrijwillige collega's paraat om adequaat te kunnen optreden.

 

Grote regionale verschillen
Ook dit jaar zien we weer grote verschillen tussen de regio's. Veertien regio's kenden dit jaar een forse toename van het aantal incidenten, soms zelfs tot meer dan een verdubbeling. In elf regio's is het aantal incidenten gelijk gebleven of juist weer drastisch afgenomen. In totaal vindt bijna de helft van de meldingen (2.070) plaats in de vier grote regio's Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Haaglanden en Amsterdam-Amstelland.

 

Agressie
Agressie tegen brandweermensen blijft een terugkerend patroon. In acht regio's zijn brandweerlieden geconfronteerd met verbaal en zelfs fysiek geweld. Dat heeft geleid tot twaalf aangiftes door de brandweer. Wevers: 'Nog veel te vaak moeten onze mensen hun werk doen in een grimmige sfeer. Zo is er ook dit jaar weer zwaar vuurwerk naar de brandweer gegooid en heeft de ME een keer moeten ingrijpen zodat de brandweer kon blussen. Dat moet stoppen. Agressie wordt niet getolereerd.'

 

Voorbereiding
De brandweerkorpsen bereiden zich elk jaar goed voor op de jaarwisseling, samen met de politie, gemeentes en omgevingsdiensten. Door samen te werken kan er efficiënt worden opgetreden. Zo konden bijvoorbeeld brandstapels meteen worden opgeruimd. In situaties waarbij dat nodig was en op risicolocaties werd samen met de politie opgetrokken. Ook is er in sommige plaatsen gewerkt met Multi Surveillance Teams van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig is en of er veilig kan worden opgetreden door de hulpverleners.

 

Aantal meldingen brandweer jaarwisseling

  2018 - 2019 2017 - 2018 2016 - 2017 2015 - 2016 2014 - 2015
Amsterdam-Amstelland 327 186 209 255 207
Brabant-Noord 81 52 72 43 105
Brabant-Zuidoost 117 54 61 71 60
Drenthe 132 90 90 80 131
Flevoland 72 36 51 53 56
Fryslân 96 71 93 99 90
Gelderland-Midden 102 62 85 150 79
Gelderland-Zuid 187 155 212 216 181
Gooi en Vechtstreek 36 67 49 80 44
Groningen 101 76 140 109 270
Haaglanden 712 544 869 760 743
Hollands Midden 143 194 227 231 226
Kennemerland 82 100 175 161 195
Limburg-Noord 11 10 19 43 26
Zuid-Limburg 57 56 54 54 78
Midden- en West-Brabant 155 215 197 220 197
Noord-Holland Noord 147 81 78 60 77
Noord- en Oost-Gelderland 117 128 92 132 140
Rotterdam-Rijnmond 661 751 421 712 828
Utrecht 370 190 345 438 311
Twente 107 90 98 149 89
IJsselland 71 62 50 56 98
Zaanstreek-Waterland 51 55 53 39 39
Zeeland 94 71 76 122 70
Zuid-Holland Zuid 193 89 208 192 101
TOTAAL 4.222 3.485 4.024 4.525 4.587

Hilversummer na achtervolging aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Gemaakt: Vrijdag, 04 januari 2019 17:28

AMSTERDAM - De politie heeft donderdagavond na een achtervolging vanaf de carpoolplaats in Loenersloot - die eindigde in Amsterdam - een 52-jarige Hilversummer aangehouden. Door net op tijd weg te springen, kon een agent voorkomen dat hij op de A2 bij de eerste poging tot aanhouding van de verdachte gewond raakte.

 

Toen surveillerende agenten die avond rond 20.00 uur de carpoolplaats bij Loenersloot opreden, zagen ze een automobilist gehaast wegrijden richting Vinkeveen. De agenten besloten de bestuurder van de auto te controleren en gaven hem op de Provincialeweg een stopteken.In plaats van te stoppen, verhoogde de automobilist zijn snelheid en reed de A2 op richting Amsterdam. De agenten zetten de achtervolging in en slaagden er ter hoogte van de Amsterdamse Rivierenbuurt in de bestuurder tot stoppen te dwingen.

 

Poging tot zware mishandeling
Toen een van de agenten de verdachte vastpakte om hem aan te houden, gaf de man weer gas en sleurde de agent 10 meter mee, voordat deze losliet en achteruit sprong om te voorkomen dat hij gewond zou raken. Vervolgens zetten de agenten de achtervolging voort in samenwerking met collega's van de Eenheid Amsterdam. Die vingen de verdachte op toen hij zich klemreed in de Amsterdamse Nierstraat en hielden hem aan op verdenking van diverse verkeersovertredingen en poging tot zware mishandeling van een agent.

 

Onder invloed
De verdachte werd aan een bloedproef onderworpen, omdat hij onder invloed bleek van drugs. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

Stel je vraag omtrent letselschade, help jezelf of een bekende

Gemaakt: Dinsdag, 08 januari 2019 01:28

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Grote hoeveelheid buitenboordmotoren aangetroffen

Gemaakt: Donderdag, 10 januari 2019 17:00

HILVERSUM - Tijdens een lopend onderzoek zijn er meerdere goederen aangetroffen. Deze goederen zijn mogelijk van diefstal afkomstig.


Is er de laatste tijd bij u ingebroken of mist u goederen gelijkend op de afbeelding? Neem dan contact op met de politie.


Ook vraagt de politie de mensen, welke al aangifte hebben gedaan te kijken of er serienummers, dan wel aankoopbewijzen van de weggenomen goederen beschikbaar zijn. Dan kan de politie mogelijk het gereedschap/motoren weer bij de juiste eigenaar brengen.


Voor vragen, bel met 0900-8844 en vraag naar de afdeling VVC.

Hangt er een camera aan uw woning of bedrijfspand? Laat het de politie weten!

Gemaakt: Vrijdag, 11 januari 2019 16:06

Camerabeelden helpen de politie bij het vinden van daders. Hoe beter de politie waar in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij misdrijven kunnen oplossen.

 

Stel, er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft. Vervolgens kunnen zij snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera's, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar help u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

 

U kunt uw camera aanmelden via DEZE LINK (hier staan ook de veelgestelde vragen).

 

Sinds vandaag staat de teller op 200.000 camera's!

Illegaal gokhuis komt aan het licht tijdens bezoek deurwaarder

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:46

HILVERSUM - Donderdag 10 januari werd in een pand aan de Larenseweg in Hilversum een illegaal gokhuis ontdekt. De financiële recherche onderzoekt de zaak.

 

Donderdagmiddag gaan agenten ter ondersteuning mee met een deurwaarder om beslag te leggen op spullen in een horecagelegenheid aan de Larenseweg. Er is ook informatie bij de politie binnengekomen dat er mogelijk een illegaal gokhuis in de schuur van het pand zit. Bij binnenkomst van het pand stellen de agenten direct een onderzoek in bij de schuur, waar ze daadwerkelijk een illegaal gokhuis aantreffen. In de schuur staan computers, een gokkast en ander materiaal wat wijst op gokken. Op de eerste verdieping ontdekken de deurwaarders een tweede ruimte die is ingericht om te gokken. Ook hier is direct een onderzoek ingesteld door de aanwezige agenten.

 

Onderzoek
Er is een onderzoek ingesteld naar het illegale gokhuis. Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden.

Waterleiding gesprongen op fietspad 's Gravelandseweg in Hilversum

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:38

HILVERSUM - Vrijdagmorgen rond 09.00 uur is er een waterleiding gesprongen op het fietspad aan de 's Gravelandseweg in Hilversum. Een busje van de brandweer heeft de plek gemarkeerd om fietsers en andere weggebruikers te waarschuwen.

 

Vitens is op de hoogte gesteld en zal de breuk repareren.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding met auto in Hilversum

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 16:42

HILVERSUM - Een fietser is maandagmiddag rond het middaguur gewond geraakt bij een ongeval op de Graaf Wichmanstraat in Hilversum. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto.

 

De automobilist raakte de fietser ter hoogte van de Lopes Diaslaan. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is geland om te assisteren.


Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie gaat hier onderzoek naar doen. De kruising is afgezet vanwege het onderzoek.

Veilig het natuurijs op

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 19:02

Het is koud en het vriest dat het kraakt. Er ligt al een mooi laagje ijs op de plassen en de verleiding is groot om even uit te proberen of je erop kunt staan of om zelfs al de schaatsen onder te binden.

 

Maar wanneer is het veilig? En voor wie? Voor mij? En hoe zit het als er nog tien bijkomen omdat ze mij zien schaatsen? Of honderd? Vaak wordt er geschaatst op plekken, waar eigenlijk niemand weet hoe dik het ijs is. Ook zijn er op goede stukken ijs ineens plekken, waarvan je niet weet of het verantwoord is om er overheen te schaatsen. Twijfel je? Neem dan geen risico. Ga je wel schaatsen, zorg dan voor een goede veiligheidsuitrusting. Dan hoeft de brandweer niet voor jou uit te rukken.

 

Voorkom dat je door het ijs zakt
Bij bruggen, vogels, riet, waterplanten en overhangende takken van bomen is het ijs in de meeste gevallen onveilig. Bij kleurverandering van het ijs kan de kwaliteit van het ijs anders zijn. Wees bij aangevroren randen met een afwijkende (geelwitte) kleur bedacht op windwakken. Windwakken kunnen bij strenge vorst lang open blijven en een behoorlijke omvang hebben. Zijn ze toch dichtgevroren, dan kunnen ze een te dun laagje ijs hebben.

 

Als je toch door het ijs zakt of iemand door het ijs ziet zakken en niet uit het water kan komen, bel dan altijd het alarmnummer 1-1-2. De brandweer heeft speciale manieren om iemand te redden. Daar oefenen we op.

 

Bron: brandweer.nl

Door sneeuwval één na drukste spits ooit op de Nederlandse wegen

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:56

NEDERLAND - De sneeuw zorgt voor veel verkeersoverlast in Nederland. Op veel wegen en ook snelwegen wordt langzaam gereden.

 

De grootste problemen ziet de ANWB rond Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Het verkeer rijdt door de sneeuw langzaam, met als gevolg de files. Het aantal ongelukken blijft nog wel beperkt.

Vrouwen overvallen en opgesloten in kelder in Naarden

Gemaakt: Woensdag, 23 januari 2019 17:01

NAARDEN - Twee vrouwen, van 66 en 69 jaar oud, werden in de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari overvallen in hun woning. De dader had de twee opgesloten in de kelder. De recherche zoekt getuigen. 

 

Rond 23.30 uur dringt iemand een woning aan de Juliana van Stolberglaan binnen. De bewoonster ligt op dat moment op bed. Ze hoort een geluid en besluit te kijken of het haar huisgenote is. Op het moment dat ze op de overloop staat ziet ze ineens een voor haar onbekende man staan. Deze man dwingt haar terug in de slaapkamer en de bewoonster moet op het bed blijven liggen. 

 

Opgesloten in kelder
Niet veel later komt haar huisgenoot thuis. Bij binnenkomst wordt de vrouw direct vastgepakt door de verdachte. De twee vrouwen worden bedreigd en met geweld in de kelder opgesloten. De overvaller doorzoekt hierna het hele huis. De vrouwen weten vanuit de kelder alarm te slaan. Meerdere agenten reageren direct op deze melding. Bij aankomst wordt het huis doorzocht om te kijken of de verdachte nog binnen is. Dit is niet het geval. Mogelijk is hij geschrokken van het alarm. Hij is gevlucht via de achterzijde van de woning. Gelukkig hebben beide vrouwen geen letsel opgelopen, maar ze zijn wel hevig geschrokken van de overval. 

 

Vluchtroute
Agenten volgen de verse sporen in de sneeuw. De vluchtroute loopt vanaf de achterzijde van het huis. Dit is een voetpad langs het spoor achter de Juliana van Stolberglaan. De verdachte is vervolgens via de Koningin Wilhelminalaan naar de Thorbeckelaan gelopen. Hier stopt het spoor. 

 

Getuigen gezocht
De recherche is dringend op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de overval. De verdachte heeft te voet een stuk afgelegd en de rechercheurs hopen dat iemand hem heeft zien lopen. De verdachte droeg een blauwe broek, een blauwe jas en gympen. Hij had een capuchon op zijn hoofd en gezichtsbedekking.


• Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van dinsdag 22 op 23 januari tussen 23.00 uur en 01:00 uur in de omgeving van de Juliana van Stolberglaan of de Thorbeckelaan?
• Heeft u camera’s langs de vluchtroute van de verdachte waarop iets te zien is?
• Of heeft u andere informatie wat van belang kan zijn voor het onderzoek.


Bel dan 0900-8844 en vraag naar de recherche in Hilversum. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.