Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:14:47 Hilversum Prio Hoog Eenheid | MotorAmbulance 14-381 (RAV Gooi en Vechtstreek)
donderdag 18 juli 2019

Archief

Door sneeuwval één na drukste spits ooit op de Nederlandse wegen

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:56

NEDERLAND - De sneeuw zorgt voor veel verkeersoverlast in Nederland. Op veel wegen en ook snelwegen wordt langzaam gereden.

 

De grootste problemen ziet de ANWB rond Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Het verkeer rijdt door de sneeuw langzaam, met als gevolg de files. Het aantal ongelukken blijft nog wel beperkt.

Vrouwen overvallen en opgesloten in kelder in Naarden

Gemaakt: Woensdag, 23 januari 2019 17:01

NAARDEN - Twee vrouwen, van 66 en 69 jaar oud, werden in de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari overvallen in hun woning. De dader had de twee opgesloten in de kelder. De recherche zoekt getuigen. 

 

Rond 23.30 uur dringt iemand een woning aan de Juliana van Stolberglaan binnen. De bewoonster ligt op dat moment op bed. Ze hoort een geluid en besluit te kijken of het haar huisgenote is. Op het moment dat ze op de overloop staat ziet ze ineens een voor haar onbekende man staan. Deze man dwingt haar terug in de slaapkamer en de bewoonster moet op het bed blijven liggen. 

 

Opgesloten in kelder
Niet veel later komt haar huisgenoot thuis. Bij binnenkomst wordt de vrouw direct vastgepakt door de verdachte. De twee vrouwen worden bedreigd en met geweld in de kelder opgesloten. De overvaller doorzoekt hierna het hele huis. De vrouwen weten vanuit de kelder alarm te slaan. Meerdere agenten reageren direct op deze melding. Bij aankomst wordt het huis doorzocht om te kijken of de verdachte nog binnen is. Dit is niet het geval. Mogelijk is hij geschrokken van het alarm. Hij is gevlucht via de achterzijde van de woning. Gelukkig hebben beide vrouwen geen letsel opgelopen, maar ze zijn wel hevig geschrokken van de overval. 

 

Vluchtroute
Agenten volgen de verse sporen in de sneeuw. De vluchtroute loopt vanaf de achterzijde van het huis. Dit is een voetpad langs het spoor achter de Juliana van Stolberglaan. De verdachte is vervolgens via de Koningin Wilhelminalaan naar de Thorbeckelaan gelopen. Hier stopt het spoor. 

 

Getuigen gezocht
De recherche is dringend op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de overval. De verdachte heeft te voet een stuk afgelegd en de rechercheurs hopen dat iemand hem heeft zien lopen. De verdachte droeg een blauwe broek, een blauwe jas en gympen. Hij had een capuchon op zijn hoofd en gezichtsbedekking.


• Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van dinsdag 22 op 23 januari tussen 23.00 uur en 01:00 uur in de omgeving van de Juliana van Stolberglaan of de Thorbeckelaan?
• Heeft u camera’s langs de vluchtroute van de verdachte waarop iets te zien is?
• Of heeft u andere informatie wat van belang kan zijn voor het onderzoek.


Bel dan 0900-8844 en vraag naar de recherche in Hilversum. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Grote zoekactie op Gooimeer naar mogelijk neergestort ultralight vliegtuig

Gemaakt: Zaterdag, 26 januari 2019 16:35

BLARICUM - Op zaterdag 26 januari zijn de hulpdiensten even voor één uur in de middag uitgerukt voor een melding van een in het water van het Gooimeer neergestort Ultralight vliegtuigje. De KNRM is uitgevaren met de reddingsboten van Blaricum, Naarden, Huizen en Naarderbos. Er worden zoekslagen gemaakt in het Gooimeer en het Eemmeer. Een gewaarschuwde traumahelikopter en een politiehelikopter zoeken mee vanuit de lucht.

 

Na een zoektocht van meer dan een uur zijn de hulpdiensten gestopt met zoeken. Rond de acht bootjes hebben talloze zoekslagen gemaakt op het water onder het toeziend oog van een politiehelikopter. Er werd echter niks aangetroffen.

 

De melding kwam vanaf een automobilist op de A27 die in zijn beleving een luchtvaartuig omlaag zag komen en in het water terecht kwam. Hier zou een rode parachute aan hebben gehangen. Woordvoerder Lennart Koets van de brandweer Gooi en Vechtstreek verteld dat de melder mogelijk een paraglider met motor heeft gezien. Deze mogen vrijwel overal vrij opstijgen en doen dat in de omgeving rond het water dan ook geregeld.

Morgen minder treinen vanwege sneeuw

Gemaakt: Dinsdag, 29 januari 2019 17:28

NEDERLAND - Er rijden woensdag 30 januari minder treinen vanwege de te verwachte sneeuwval. Dat meldt de NS.


De vervoerder zegt daarmee het zekere voor het onzekere te nemen. Toch kan sneeuwval leiden tot extra hinder voor treinreizigers. De NS raadt hen dan ook aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

 

ProRail is extra scherp en heeft storingsploegen klaarstaan. Check je reisplanner vóórdat je vertrekt van huis.

Man vangt signaal op van elektronische autosleutels en ontgrendelt auto

Gemaakt: Donderdag, 31 januari 2019 16:36

HILVERSUM - Met een technische truc slaagde een dief erin spullen te stelen uit een afgesloten geparkeerde auto op de Burgemeester Schooklaan in Hilversum. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

 

Het gebeurt in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november 2018 even vóór 04.00 uur. Een man loopt de oprit op van een woning aan de Burgemeester Schooklaan. Hij staat een tijdje voor de deur en gaat met apparatuur aan de gang in de hoop dat er elektronische autosleutels (zogenaamde keyless entry) in de gang liggen. Dat blijkt het geval, het signaal wordt opgevangen en versterkt, waarna de auto die op de oprit staat geparkeerd, wordt ontgrendeld. Hij steelt er spullen uit en gaat er met de buit vandoor. Alles is te zien op beelden van de beveiligingscamera bij de woning..

 

Signalement van de verdachte

 • man
 • blanke huidskleur
 • leeftijd ongeveer begin 20 jaar
 • lengte ongeveer 1,70 meter tot 1,75 meter
 • normaal tot slank postuur
 • blond kortgeschoren haar
 • had een bauwe baseballpet op
 • droeg een zwarte jas met zwarte capuchon (kort model)
 • had zwarte handschoenen aan een een groene sjaal om
 • droeg zwarte schoenen
 • had een groene rugzak bijzich die helemaal vol leek te zitten
 • had een zwarte laptoptas bij zich.

 

Vragen

 • Herkent u de verdachte of weet u misschien wie de verdachte is?
 • Heeft u tijdens of vóór de diefstal iets gezien dat er mogelijk iets mee te maken heeft?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Appen op de fiets? 95 euro boete!

Gemaakt: Donderdag, 31 januari 2019 16:50

Wie na 1 juli append op de fiets wordt betrapt, krijgt een boete van 95 euro. De ministerraad bespreekt morgen dat voorstel van minister Van Nieuwenhuizen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

 

De hoogte van de boete zou zijn afgestemd op andere straffen die nu al gelden voor verkeersovertredingen door fietsers. Fietsen onder invloed kost 100 euro en door rood rijden 95 euro. Geen licht op je fiets? 55 euro.

 

Automobilisten die tijdens het rijden een mobieltje in de hand houden krijgen nu al een veel zwaardere straf: 240 euro. Dat heeft ermee te maken dat ze veel meer schade kunnen aanrichten aan anderen dan fietsers.

 

Stelling
Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Is 95 euro een een prima boete? Is dat veel te hoog? Of misschien wel te laag? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden op de Verschurestraat in Hilversum

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 17:10

HILVERSUM - Dinsdagmorgen is een gasleiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Verschurestraat in Hilversum De brandweer is ter plaatse geweest.

 

Het betrof een leiding die naar een woonhuis loopt. De grondwerkers hebben het gaslek met tape gedicht hebben in afwachting van Liander.

Politie waarschuwt voor pannenverkoper aan de deur

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 17:20

REGIO - Er zijn bij de politie een aantal meldingen binnen gekomen dat er door een man pannensets worden aangeboden, voor bedragen rond de 400 - 500 euro. De schijn wordt gewekt dat de nieuwprijs 1500 euro of meer is. Als u nu de pannenset koopt, kunt u een enorme korting krijgen. Vaak is het verhaal dat de pannenset over is gebleven van een beurs.

 

Trap hier niet in, de marktwaarde is vaak veel lager en het is lastig om uw geld terug te krijgen. Wordt u aangesproken met een dergelijk verhaal, bel de politie op 0900-8844.

Verdachte van grote oplichtingszaak aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 17:23

BLARICUM - Een 42 jarige man is dinsdagochtend 5 februari aangehouden in zijn woning in Blaricum op verdenking van grootschalige oplichting via een webwinkel. Er zijn 167 aangiften tegen de webwinkel gedaan.


Internetoplichting voorkomen?
Oplichters laten slachtoffers in veel gevallen vooraf geld betalen, terwijl zij vervolgens niets leveren. Door te betalen voordat u geleverd krijgt, wordt u makkelijker het slachtoffer van oplichting. Denk bij alles wat u doet goed na over mogelijke risico's. Zo kunt u veel gevallen van internetoplichting voorkomen.

Straatrover opgepakt voor beroving 82-jarige vrouw uit Hilversum

Gemaakt: Woensdag, 06 februari 2019 16:51

HILVERSUM - Maandag 28 januari werd een vrouw beroofd op de Eemnesserweg. Dinsdag 5 februari heeft de politie een man hiervoor aangehouden.


Maandag 28 januari liep een 82-jarige vrouw uit Hilversum op de Eemnesserweg. Zij werd achtervolgd door een man die haar van achter een duw gaf waardoor zij bijna viel. Hij beroofde haar toen van haar portemonnee. De vrouw deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Dat leidde naar een 40-jarige man uit Huizen, die dinsdag 5 februari in de vroege ochtend werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Taakstraf geëist tegen eigenaresse 't Perronnetje Hilversum voor mishandeling

Gemaakt: Donderdag, 07 februari 2019 15:29

HILVERSUM - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een taakstraf geëist tegen de voormalig eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum. De 38-jarige vrouw uit Hilversum wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige Hilversummer. De zaak tegen een andere verdachte die betrokken was bij het incident en verdacht wordt van belediging van de vrouw, is aangehouden in afwachting van de beslissing van het Hof inzake een artikel 12 klacht van de vrouw.

 

Het incident vond plaats op 17 augustus 2017. Toen de vrouw die dag bij de ijssalon kwam aanrijden, zaten er twee jongen op een bankje voor de ijssalon en kwam er een derde jongen aanlopen. De lezingen van de jongens enerzijds en de vrouw anderzijds over wat er daarna gebeurde, lopen sterk uiteen. Om de feiten vast te stellen zijn hun verklaringen getoetst aan beschikbare beelden en getuigenverklaringen.

 

Op de beelden van een getuige en van een van de jongens bleek dat de vrouw één van de jongens een aantal malen met een stok sloeg, in zijn gezicht sloeg en in zijn nek krabde. Hij probeerde dit af te weren met zijn linkerhand. In zijn rechterhand had hij een blikje fris vast; hij gooide dat naar haar toe toen het niet lukte om de stok af te pakken. Daarna liep hij weg. Na het incident was zijn T-shirt kapot en bebloed, hij had pijn aan zijn armen en zijn oordopjes waren kapot. Er waren ook beelden van de camera van de ijssalon maar de eigenaresse heeft deze niet aan de politie willen geven. Daarnaast is er een verklaring van een medewerkster van de ijssalon dat 'de jongens er wel vaker zaten, maar helemaal niets deden'.

 

Zowel de vrouw als de jongen die was geslagen, deden aangifte. Gezien hun beider betrokkenheid en de hoogoplopende emoties rond dit incident, heeft de officier van justitie aanvankelijk ingezet op mediation. De vrouw had aangegeven al langer overlast te ervaren en meende dat de pesterijen voortkwamen uit racistische motieven. Mediation zou een duurzamer oplossing kunnen brengen in de verstoorde verhouding dan een strafrechtelijke afdoening, naar de mening van de officier. Nu het niet is gelukt dit tot stand te brengen, rest het Openbaar Ministerie niets anders dan de zaak voor te leggen aan de rechter.

 

Op de zitting gaf de vrouw aan zich bedreigd te voelen omdat een van de jongens een mandarijn in haar richting had gegooid. In haar requisitoir zei de officier van justitie dat er wettig en overtuigend bewijs is voor de mishandeling op basis van de beelden en verklaringen. Zonder zich te vergewissen of deze jongens ergens schuld aan hadden, haalde de vrouw een stok uit haar winkel en sloeg een van de jongens ermee. Haar verklaring dat ze zich moest verdedigen, komt niet overeen met de beelden. De jongens zaten nietsvermoedend op de bank voor de ijssalon, er ging geen enkele agressie van hen uit. Zij was het die de stok haalde en direct begon te slaan. Dat betekent dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. De officier van justitie eiste tegen de vrouw een taakstraf van 120 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk. Ook moet de vordering van de benadeelde partij worden toegewezen.

Ambulancepersoneel test nieuw uniform

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 16:33

NEDERLAND - Ambulancepersoneel in Brabant test al met de nieuwe ambulancekleding. Vanaf 6 februari t/m 27 februari 2019 testen ambulancehulpverleners tijdens een draagproef de nieuwe ambulancekleding. Tijdens de test wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners, met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige geel/groene ambulancepakken.

 

Herkenbaar
De huidige ambulancekledinglijn is ruim vijftien jaar oud. De kleding heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. "Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent" vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Noten: "De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg".

 

Zelfde vak, beter pak
De ambulancesector is content met het nieuwe kledingontwerp. Maar minstens zo belangrijk is het dat de kleding functioneel is en lekker zit. Dat wordt getest tijdens de landelijke draagproef. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk. U kunt dus ambulancehulpverleners tegenkomen die er anders uitzien dan u gewend bent. De kleding is echter het enige dat anders is. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige groen/gele ambulancepakken.

 

Zomer 2019
Na de landelijke draagproef worden de bevindingen die de draagproefdeelnemers indienen besproken en waar mogelijk verwerkt. Naar verwachting wordt de definitieve kleding rond de zomer van 2019 gefaseerd aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV's) uitgeleverd.

 

De helft van de RAV's stapt rond de zomer over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV's volgt later.

Huiskamer in het politiebureau van Hilversum

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 17:06

HILVERSUM - Sinds deze week heeft de politie in Hilversum een 'huiskamer' ruimte in het politiebureau.

 

Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk om het politiebureau binnen te stappen met hun vragen of verhaal en die drempel wil de politie zo klein mogelijk maken. Met deze ruimte hopen zij onze bezoekers wat meer op hun gemak te kunnen stellen,zodat wij hun verhaal zo goed mogelijk kunnen aanhoren.

 

Heeft u binnenkort een afspraak bij het politiebureau in Hilversum? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Kom dan langs en vraag vooral of de huiskamer vrij is.

Beginnend bestuurster rijbewijs kwijt bij alcoholcontrole in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 15:43

HILVERSUM - Afgelopen nacht hield de politie op meerdere locaties in de stad alcoholcontroles. Daarbij bliezen 5 bestuurders boven de toegestane limiet.


Één beginnend bestuurster maakte het wel heel erg bont: zij blies 775 ug/l (1,8 promille), terwijl voor haar een limiet van 95 ug/l (0,22 promille) gold. Bovendien is de vrouw eerder betrapt op alcoholgebruik in het verkeer. Haar rijbewijs wordt daardoor ongeldig verklaard.


Ook komende nacht zullen er spontane controles plaatsvinden; alcohol en verkeer gaan immers niet samen.

Verwarring na NL-Alert om stankoverlast Alblasserdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 16:49

NEDERLAND - Op zaterdag 9 februari zijn de hulpdiensten omstreeks half acht in de morgen uitgerukt voor een incident aan de Edisonweg in Alblasserdam. Uit een tankauto kwam giftig gas vrij wat in een groot deel van Midden-Nederland en ver daarbuiten zorgde voor stankoverlast. Reden om burgers die benedenwinds wonen een NL-Alert te sturen. Maar gezien het grote aantal klachten en vragen op sociale media, blijkt het systeem lang niet bij iedereen goed te werken.

 

Verwarring

Het bericht is tegenstrijdig. In de eerste instantie wordt gesproken over "stankoverlast". Moet je daar je ramen en deuren voor sluiten? Later wordt het bericht aangepast naar ongeval met giftige stof.

 

Niets ontvangen

Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid laat weten dat door een technische storing in de software, niet alle berichten vanaf één locatie doorkwam. De regio reageert daarmee op de klachtenstroom van burgers op sociale media.

 

Afspraken
Ook houdt NL-Alert zich niet aan de afspraken. Verwezen wordt naar zhzveilig in plaats van de afgesproken website crisis.nl.

 

Afsluitbericht

Mensen vragen zich ook af wanneer het weer veilig is. NL-Alert zou een afsluit bericht moeten sturen. Het incident in Alblasserdam is overigens onder controle. Volgens een woordvoerder ontsnapt er geen damp meer uit de tankwagen, waardoor de stank weg zou moeten trekken.

 

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

 

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.

 

Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Bewoonster (87) Noorderweg slachtoffer van babbeltruc

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 17:22

HILVERSUM - Gistermiddag, op dinsdag 12 februari, omstreeks 15.00 uur, vond een babbeltruc plaats op de Noorderweg in Hilversum.


Toen de 87-jarige bewoonster op de Noorderweg thuiskwam na een wandeling en haar rollator in de gang zette, stonden er ineens twee vrouwen achter haar, die vertelden van de buurtzorg te zijn. De vrouwen kwamen betrouwbaar over en lieten papieren van de buurtzorg zien, waarop het slachtoffer de vrouwen binnenliet. De vrouwen maakten samen met het slachtoffer een rondgang door de woning, waarna ze de woning verlieten en in onbekende richting vertrokken. Kort daarop miste de vrouw haar portemonnee.


Signalement beide vrouwen:
- leeftijd ca. 20 jaar oud
- normaal postuur
- blanke huidskleur
- rond gelaat
- donker haar
- donkere ogen
- spraken goed Nederlands
- zwart gekleed


Heeft u gisteren omstreeks 15:00 uur iets gezien in de omgeving van de Noorderweg in relatie tot het genoemde signalement, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen via 0900-8844.

 

Senioren vaak slachtoffer van babbeltrucs
Senioren worden geregeld slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.

Hoe voorkom je Whatsapp-fraude?

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 16:39

REGIO - Momenteel worden er in de regio en in de rest van het land zeer veel slachtoffers gemaakt door fraude met gebruik van Whatsapp. De dader doet zich voor als een vriend / familielid en vraagt om uiteenlopende redenen geld over te maken naar een rekeningnummer. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij even krap bij kas zit en snel wat geld nodig heeft om een rekening te betalen. Omdat de dader 'vertrouwd' over komt in het gesprek en wellicht een profielfoto heeft die overeen komt met degene waarvoor hij zich uitgeeft, zijn er verschillende mensen die hier intrappen en geld overmaken.

Door onderstaande tips te hanteren geef je de daders GEEN kans!

 • Als een bekende om (veel) geld vraagt via de app, bel deze dan altijd eerst op!
 • Als er autorisatiecode’s naar u worden verzonden en uw contact vraagt hierom, geef deze NOOIT!
 • Controleer het telefoonnummer naast de profielfoto. Meestal is dit een vreemd (+31) nummer.
 • Check regelmatig uw privacy-instellingen op Social Media, zodat de dader niet zomaar foto’s van uw profiel kan halen.
 • Wees u ervan bewust dat uw profielfoto op Whatsapp door iedereen gebruikt kan worden!
 • Deel dit bericht! En vooral met vrienden / familie in de leeftijd vanaf 45 jaar en ouder. Deze slachtoffers worden het vaakst opgelicht.


Doe altijd aangifte als u er toch in bent getrapt, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen!

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Gewonde bij aanrijding op kruising in Hilversum

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 16:56

HILVERSUM - Op dinsdag 19 februari heeft op de kruising Stroeslaan met de Bonnikenstraat in Hilversum een aanrijding plaatsgevonden.

 

Door waarschijnlijk een voorrangsfout zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een auto die rechts uit de Bonnikenstraat kwam werd niet gezien door een koeriersdienst. De bestuurster van de aangereden auto is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

Autokrakers opgepakt in Hilversum, gestolen stuurwiel is nog zoek

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 07:30

HILVERSUM - In de nacht van dinsdag op woensdag 20 februari, om 03:35 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Gomerushof in Hilversum. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat een ruit van een Audi A3 was ingeslagen en dat het stuurwiel ontbrak. Op basis van het opgegeven signalement hielden agenten twee mannen uit Utrecht aan van 19 en 20 jaar oud, op de Diependaalselaan. Het weggenomen stuurwiel werd echter niet aangetroffen.

 

Vermoedelijk is het stuur in de wijk Kerkelanden achtergelaten, al dan niet verstopt in een plastic zak, op de route van de Gomerushof naar de Diependaalselaan.


Mocht u een stuur van het merk Audi aantreffen, dan vragen wij om contact met ons op te nemen via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van bedreiging in trein

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 17:15

HILVERSUM - Op woensdag 20 februari 2019 heeft er een bedreiging in de trein plaatsgevonden. Dit is gebeurd op het traject Utrecht - Hilversum tussen 16:15 uur en 16:30 uur. Op dat moment waren er meerdere personen in de trein aanwezig.

 

Als u iets gezien en/of gehoord heeft wil de politie graag met u in contact komen. U kunt bellen met 0900-8844 en uw gegevens achterlaten voor de betreffende rechercheur onder procesnummer 2019052427.

Let op oplichters actief in omgeving Bussum

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 21:47

BUSSUM - De politie heeft meerde meldingen gehad over twee mannen welke zich voordoen als werknemers van het Zilverenkruis. Zij vertellen u dat zij uw zorgpas van het Zilverenkruis willen bekijken omdat u een bonus kan krijgen.

 

De politie heeft contact gehad met het Zilverenkruis en er is GEEN bonus te krijgen. Op uw Zilverenkruis pas is uw BSN nummer te zien.


Komen er twee mannen bij u aan de deur met dit verhaal. Laat dan niet uw zorgpas zien en bel de politie. U kunt hiervoor 112 bellen!

Gewonde bij aanrijding op kruising Diependaalselaan in Hilversum

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:14

HILVERSUM - Op vrijdag 22 februari zijn de hulpdiensten omstreeks kwart voor elf in de morgen opgeroepen voor een incident op de kruising Kerkelandenlaan - Diependaalselaan in Hilversum. Hier kwamen door nog onbekende oorzaak twee voertuigen met elkaar in botsing.

 

Bij de aanrijding raakte één bestuurder gewond. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De kruising Kerkenlandenlaan - Kloosterlaan is afgezet. Verkeer wordt door politie omgeleid.

Jongen in Bussum mishandeld na verkeersconflict

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:34

BUSSUM - Een 19-jarige jongen wordt op donderdag 21 februari rond 18.30 mishandeld door twee mannen als hij ze al toeterend attendeert op het feit dat ze tegen het verkeer in rijden. De politie is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer reed met zijn auto de Meulenwiekelaan in. Ondanks dat er sprake is van eenrichtingsverkeer, kwam er bij het inrijden een andere auto aangereden. Het slachtoffer toeterde vervolgens naar deze auto, ook omdat het een smalle weg betreft. De bestuurder van die tegenliggende auto is toen uitgestapt en heeft samen met zijn medepassagier het slachtoffer twee keer geslagen en bedreigd. Het slachtoffer is gewond geraakt in het gezicht.

 

Signalement

Verdachte 1:
- Licht getint
- Fors postuur
- Circa 1.85 cm lang
- Circa 40/50 jaar
- Gemillimeterd haar
- Zwarte, danwel donkerblauwe parkajas met capuchon
- lichtblauwe broek
- Sprak volgens de aangever Marokkaans

 

Verdachte 2:
- Licht getint
- Circa 30 jaar
- Zwart haar
- Volle, niet te lange baard
- Sprak volgens de aangever Marokkaans

 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben tussen 18:15 uur en 18:30 uur op donderdag 21 februari. Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie Hilversum is op zoek naar witte Golf na steekpartij in woning aan de Vaartweg

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 16:07

HILVERSUM - Een 37-jarige man raakte vrijdagmiddag 1 maart bij een steekincident in een woning aan de Vaartweg ernstig gewond. De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. De recherche is specifiek op zoek naar mensen die rond 16.00 uur een witte VW Golf in de omgeving van de Vaartweg hebben gezien.


Die middag even voor 16.00 uur kwam de melding binnen. Agenten troffen in de woning de zwaargewonde man aan. Een traumahelikopter werd ingezet en het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Hij werd direct geopereerd aan zijn verwondingen en zijn gezondheidstoestand is als stabiel te omschrijven. De recherche doet onderzoek naar de aanleiding en toedacht van dit steekincident. Later die dag meldde een 58-jarige man uit Hilversum zich op het politiebureau. Hij werd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het steekincident aangehouden.

 

De recherche is op zoek naar mensen die vrijdagmiddag rond 16.00 uur in de omgeving van de Vaartweg een witte VW Golf hebben gezien. Deze reed na het steekincident met hoge snelheid weg. Mogelijk dat deze auto is opgevallen door zijn rijgedrag en dat mensen bijvoorbeeld met een dashcam opnames hebben gemaakt.

 

Uw Tip!
Was u rond 16.00 uur op of in de buurt van de Vaartweg in Hilversum en bent u getuige geweest van het steekincident? Of heeft u rond 16.00 uur een witte VW Golf hard zien rijden in die omgeving? Geef uw informatie dan door via 0900-8844. Anoniem tippen kan ook, bel dan 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.