Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:00:51 Hilversum 22995 Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-187

Ambulance 14-187

zaterdag 08 mei 2021

Archief

Kabinet wil algeheel vuurwerkverbod voor komende jaarwisseling

Gemaakt: Maandag, 09 november 2020 17:44

NEDERLAND - Het kabinet wil voor de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Vrijdag wil het kabinet een knoop doorhakken. Het kabinet heeft een aantal dagen nodig om de compensatie voor de vuurwerkbranche rond te krijgen.

 

Een algeheel verkoop- en afsteekverbod moet helpen bij het ontlasten van de zorg. Daarnaast wordt gesproken over een steunpakket voor de vuurwerksector. Er zouden naar verluidt tientallen miljoenen beschikbaar gesteld worden.

 

Een vuurwerkverbod komende jaarwisseling zou zeker leiden tot faillissementen. In de vuurwerkbranche werken duizenden mensen, van wie een deel het hele jaar.

 

Petitie vuurwerkverbod

Inmiddels is er ook een petitie gestart door mensen die de jaarlijks toenemende vuurwerkterreur een halt willen toegeroepen. Inmiddels hebben meer dan 650.000 mensen deze online petitie ondertekend.

Brandweer blust brandende vuilniswagen in Blaricum

Gemaakt: Dinsdag, 10 november 2020 16:31

BLARICUM - Dinsdagmiddag 10 november, rond 12.00 uur, is brand ontstaan in een vuilniswagen aan de Schapendrift in Blaricum.

 

De brand ontstond in het achterste deel van de vuilniswagen waar het vuilnis ligt opgeslagen. Meerdere brandweervoertuigen kwamen de brand bestrijden. Het brandende vuilnis was snel onder controle. De brandweer heeft het vuilnis nog enige tijd na geblust.

 

De weg was tijdens het blussen van de brand afgesloten. De vuilniswagen kon op eigen kracht verder rijden.

Vuurwerkverbod definitief, 100 euro boete plus strafblad als je de fout in gaat

Gemaakt: Vrijdag, 13 november 2020 17:36

NEDERLAND - De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Afgelopen voorjaar hebben we met z’n allen geklapt voor de mensen in de zorg, komende jaarwisseling helpen we hen en onze handhavers door eenmalig geen vuurwerk af te steken.”

Minister Grapperhaus: “Oud en Nieuw is altijd al een buitengewoon drukke avond en nacht voor onze hulpdiensten. Maar nu zeker vanwege het coronavirus. Daarom komt het kabinet nu met een vuurwerkverbod voor dit jaar. Laten we onze zorgverleners, politieagenten, brandweer en boa’s als samenleving helpen.”

Vanuit de noodzaak om de werkdruk in deze pandemie rond de jaarwisseling niet verder op te laten lopen, is vanuit de zorg, politie en burgemeesters verzocht om een tijdelijk vuurwerkverbod. De laatste jaarwisseling belandden zo’n 1300 mensen in ziekenhuizen en op huisartsenposten met vuurwerkletsel. Het handhaven van de openbare orde wordt tijdens jaarwisselingen op veel plekken in het land bemoeilijkt door incidenten rondom vuurwerk. Het kabinet boog zich daarom over een tijdelijk verbod en de gevolgen hiervan voor de vuurwerkbranche.

 

Vergoeding en veilige opslag

Omdat de oorzaak van het tijdelijke verbod ligt in COVID-19, zullen mensen uit de vuurwerkbranche in elk geval gebruik kunnen maken van bestaande COVID-19 compensatiemaatregelen voor ondernemers. Daarbovenop krijgt de sector een vergoeding voor de veilige opslag van niet verkocht vuurwerk en het transport naar veilige opslaglocaties. Hiervoor trekt het kabinet in totaal zo’n 40 miljoen euro uit. Vanzelfsprekend mag vuurwerk dat niet verkocht wordt alleen op veilige, speciaal hiervoor aangewezen locaties worden opgeslagen. Veel importeurs hebben naast opslaglocaties in Nederland ook de beschikking over locaties in Duitsland. Hiermee is er naar verwachting voldoende ruimte voor opslag. Wanneer in 2021 de vuurwerkverkoop weer van start gaat, kunnen de voorraden alsnog worden verkocht.

 

Sterretjes en trektouwtjes

Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes. Door Europese richtlijnen kan een lidstaat niet besluiten tot het verbod van dit type vuurwerk, dat in winkels het hele jaar door verkocht mag worden. Het tijdelijke vuurwerkverbod wordt geregeld via de Tijdelijke Wet COVID-19.

 

Het kabinet begrijpt natuurlijk dat het verbod teleurstellend is voor liefhebbers van vuurwerk. Binnenkort zal worden gecommuniceerd wat binnen de COVID-19 beperkingen mogelijk is rondom de aankomende feestdagen.

 

Boete van 100 euro
Het verbod zal worden gehandhaafd met boetes, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Een boete zal tenminste 100 euro bedragen. Dat betekent dat mensen die bekeurd worden ook een strafblad krijgen.

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Automobilist vliegt uit de bocht in Hilversum en gaat ervandoor

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 06:13

HILVERSUM - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03:10 uur, kreeg de politie de melding van een verkeersongeval. Een 26-jarige man uit Hilversum was op het Oostereind uit de bocht gevlogen en half op de parkeerplaats van de Van Linschotenlaan beland. Na het ongeval verliet hij de plaats van het ongeval, maar kon dankzij alerte getuigen worden achterhaald.

 

Hij werd aangehouden voor verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed. Hij bleek onder invloed van alcohol en cannabis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Zodra de uitslag van het bloedonderzoek binnen is wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandweerman overleden na val in liftschacht in Den Dolder

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 15:18

DEN DOLDER - Een brandweerman is zaterdagochtend 21 november overleden na een val in een liftschacht in een appartementencomplex aan de Dolderseweg in Den Dolder.

 

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht was het korps uitgerukt voor een melding over wateroverlast. De brandweerman in een metersdiepe liftschacht is gevallen. Wat er precies heeft plaatsgevonden, wordt nog onderzocht.

 

Brandweerkorpsen uit het hele land betuigen op social media steun aan het Dolderse brandweerkorps.

Vier minderjarigen aangehouden na mishandeling in Naarden

Gemaakt: Maandag, 23 november 2020 19:46

NAARDEN - Zaterdag zijn twee jongens van 16 en 18 jaar uit Naarden in Naarden-Vesting mishandeld en een van hen is bestolen van zijn schoenen. Vier minderjarige jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, allen afkomstig uit Huizen, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling en de beroving.

 

Er kwam zaterdag 22 november rond 0.30 uur een melding binnen dat er twee jongens zouden zijn mishandeld op Naarden-Vesting. De jongens waren op het Vestingspad met wat vrienden aan het chillen, toen er onenigheid ontstond met een andere groep jongeren. Het kwam tot een handgemeen waarbij de twee slachtoffers de nodige klappen moesten incasseren. Ook werd van één van de jongens zijn schoenen gestolen.

 

Agenten hebben in de omgeving gezocht en zagen op de Naarderstraat in Huizen vier jongens op twee scooters rijden die voldeden aan het signalement. De gestolen schoenen werden in de buddyseat van een van scooters aangetroffen.

 

De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Inmiddels zijn ze alle vier weer thuis. Er wordt verder onderzocht wat hun aandeel is.

Politie zoekt getuigen van autobrand aan de Erfgooiersstraat in Hilversum

Gemaakt: Donderdag, 26 november 2020 00:57

HILVERSUM - Dinsdag 24 november omstreeks 23:20 uur, vond een autobrand plaats op de Erfgooiersstraat in Hilversum. Daarbij brandde een voertuig uit en raakte ook een tweede flink beschadigd.


Iets gezien of gehoord voorafgaande of ten tijde van de brand? Dat hoort de politie dat graag via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Meld dan via 0800-7000.

Jongen (17) in Huizen moet onder bedreiging van wapen zijn spullen afstaan

Gemaakt: Donderdag, 26 november 2020 17:35

HUIZEN - Een 17-jarige jongen was woensdagavond 26 november het slachtoffer geworden van een straatroof op de Randweg. De verdachten gingen er met zijn spullen vandoor. De politie zoekt getuigen.


Het slachtoffer had rond 21.30 uur met iemand afgesproken op het fietspad langs de Randweg in Huizen. Ter hoogte van de kinderboerderij zag hij zijn afspraak, samen met een andere jongen die hij niet kende.


Nadat ze wat hadden gepraat werd het slachtoffer uit het niets geslagen. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een wapen zijn spullen afstaan. De twee daders gingen er daarna vandoor in de richting van de kinderboerderij. Gealarmeerde agenten waren direct een zoekactie in de buurt gestart. Maar helaas werd er niemand meer gevonden.


Er is een onderzoek gestart naar de straatroof en daar kan de recherche hulp bij gebruiken. De verdachten zijn twee blanke jongens rond de 17 jaar oud. De ene jongen was rond de 1.70 m en heeft een gezette bouw. De andere jongen is wat langer, rond 1.85 m en vrij dun. Ze spraken beide accentloos Nederlands en ze hadden een grote, langharige hond bij zich.

 

Ben je getuige geweest van het incident, heb je de jongens gisterenavond in Huizen zien lopen of denk je te weten om wie het gaat? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

24 mensen bekeurd wegens niet naleven regels Covid 19

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:06

HILVERSUM - De politie en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van de gemeente Hilversum hebben bij een controle van een horecapand aan de Larenseweg in Hilversum op zaterdag 28 november 24 mensen aangetroffen. De aanleiding was een melding dat er in het pand teveel mensen bij elkaar zouden zijn, daarop werd de controle uitgevoerd. Daarbij werd de politie ondersteund door BOA's.

 

Tijdens de controle zijn 24 mensen aangetroffen in het pand, waarbij de Covid 19 maatregelen niet werden nageleefd. Deze personen hebben allemaal een bekeuring gekregen vanwege het niet naleven van de corona-maatregelen. De gemeente heeft het pand gesloten.

 

Komende week wordt door de gemeente bekeken of het horecapand 14 dagen gesloten kan worden i.v.m het niet opvolgen van de Corona-maatregelen.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Politie houdt snelheidscontrole op meerdere plaatsen in Hilversum

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 21:56

HILVERSUM - Dinsdagavond 1 december heeft de politie op meerdere locaties in en om het centrum van Hilversum snelheidscontroles uitgevoerd. Hierbij werden meerdere boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid.

 

De hoogste meeting is 75 km/u op een weg waar 50 km/u is toegestaan.

Stichting Ambulance Wens rijdt 15.000ste rit

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:04

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half 9 is een ambulance voor de 15.000ste rit van Stichting Ambulance Wens vertrokken.

 

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Op de foto staan oprichter Kees Veldboer en vrijwilliger Judith Lanser.

 

Voor meer informatie kijk op www.ambulancewens.nl.

Twee minderjarigen aangehouden voor overval op supermarkt

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 19:48

HILVERSUM - Woensdagavond 2 december werd een supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstaat in Hilversum overvallen. Personeel en omstanders wisten de overvallers te overmeesteren.


Iets voor half negen op woensdagavond komen twee jongens bewapend met een hamer een supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstaat binnen. Ze bedreigen het aanwezige personeel en
eisen geld. Een medewerker bedenkt zich geen moment en weet één van de jongens op de grond te werken. Met behulp van andere medewerkers en klanten weten ze beide overvallers te
overmeesteren en vast te houden tot de politie komt. De twee worden meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om een 14-jarige en een 15-jarige jongen, beiden uit Hilversum. Ze zitten nog vast voor onderzoek.

Grote partij vuurwerk aangetroffen in bedrijfspand Hilversum

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 17:41

HILVERSUM - Naar aanleiding van een melding heeft de politie op zaterdag 5 december een grote partij vuurwerk in beslag genomen in een bedrijfspand aan de Franciscusweg in Hilversum.

 

Op basis van de Wet Economische Delicten hebben agenten het pand betreden, waarna wij ruim 119 kg vuurwerk aantroffen. Nader onderzoek moet uitwijzen of er uitsluitend sprake was van toegestaan consumentenvuurwerk of ook van professioneel vuurwerk. Van toegestaan consumentenvuurwerk mag men per woning / locatie maximaal 25kg voorhanden hebben.

 

Het onderzoek naar de verdachte(n) in deze zaak wordt momenteel voortgezet.

45 nieuwe tankautospuiten voor Veiligheidsregio Hollands Midden

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 17:12

HILVERSUM - Kenbri heeft de gunning gekregen van de openbare aanbesteding van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) voor het leveren en onderhouden van circa 45 tankautospuiten. De voertuigen zullen de komende jaren gefaseerd, met ongeveer 10 stuks per jaar, worden uitgeleverd aan de korpsen van Brandweer Hollands Midden.

 

De tankautospuiten zijn een combinatie van een Rosenbauer opbouw op een Scania P320 chassis. De aanleiding voor deze aanbesteding is dat de huidige tankautospuiten van VRHM aan het einde van hun economische en technische levensduur komen. VRHM wil door het vervangen van de voertuigen de beschikking hebben over betrouwbaar en up-to-date materieel om hun kerntaken, zoals brandbestrijding en technische hulpverlening, goed uit te kunnen blijven voeren. Door nu een groot aantal tankautospuiten te vervangen wordt er bovendien invulling gegeven aan de harmonisatiedoelstellingen voor operationele voertuigen. Dit heeft voordelen voor het beheer en onderhoud van de tankautospuiten.

 

Compacte Rosenbauer voertuigen

De door Kenbri aangeboden Rosenbauer tankautospuiten voldoen aan de vraag van VRHM om een compact voertuig, dat geschikt is voor het manoeuvreren in dichte bebouwing zoals stadscentra. Daarnaast voldoen ze aan andere belangrijke uitgangspunten, zoals een modulaire inrichting voor de bepakking, het gebruik van O-bundels en een tankcapaciteit van 2.000 liter. De Rosenbauer NH35 waterpomp achterin het voertuig zorgt voor een capaciteit van 3.000 liter per minuut bij 10 bar (lagedruk) en 400 liter per minuut bij 40 bar (hogedruk).

 

Scania chassis

Als basis voor de nieuwe tankautospuiten wordt een Scania P320 B4x2NZ 31L chassis gebruikt. Dat beschikt onder andere over een 5 cilinder dieselmotor met SCR-technologie, 320 pk, een volautomatische Allison versnellingsbak en 4x2 aandrijving. Het moderne ontwerp van de truck zorgt voor een uitstekend zicht rondom. De Crewcab cabine biedt, naast de zitplaatsen voorin voor de bestuurder en de bevelvoerder, nog plaats aan maximaal 5 manschappen achterin. De cabine is een stabiele veiligheidskooi, heeft een goed afgestemde comfortabele vering en is voldoende geïsoleerd tegen lawaai, trillingen en extreme temperaturen. Contractondertekening De contractondertekening vond vrijdag 27 november jl. plaats in Leiden.

 

Namens Veiligheidsregio Hollands Midden zette directeur/ regionaal commandant de heer Hans Zuidijk zijn handtekening en namens Kenbri Fire Fighting tekende managing director Rex Hobbel het contract.

 

“Vanzelfsprekend zijn wij als Kenbri erg blij en trots om deze mooie opdracht voor Veiligheidsregio Hollands Midden te mogen gaan uitvoeren,” aldus Rex Hobbel. “We kijken met vertrouwen uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.”

 

Over Veiligheidsregio Hollands Midden In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Hollands Midden.

 

De regio, met 18 verschillende gemeenten, bestrijkt het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland en strekt zich uit van de Duin- en Bollenstreek in het noorden via het Groene Hart naar de Krimpenerwaard in het zuiden en telt ruim 750.000 inwoners. Sinds 1 januari 2011 is de brandweer in Hollands Midden geregionaliseerd tot één nieuwe organisatie: Brandweer Hollands Midden. Deze bestaat uit ruim 1.400 medewerkers: waarvan ongeveer 400 beroeps- en kantoorpersoneel en 1.000 brandweervrijwilligers.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Vrouw (81) op straat in Hilversum beroofd van haar tas

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 16:42

HILVERSUM - Even een paar boodschapjes halen is voor een 81-jarige vrouw uit Hilversum uitgelopen op een nare ervaring. Ze werd al lopend met haar rollator onderweg naar huis vastgepakt door twee jongens en beroofd van haar tas. Doordat de beroving overdag plaatsvond hoopt de politie op veel getuigen.


Het valt de 81-jarige vrouw in de supermarkt aan de Groest al op. Twee jongens zitten daar woensdagmiddag 9 december rond 17.00 uur op een inpaktafel om zich heen te kijken. De vrouw gaat te voet terug naar huis, steunend op haar rollator. Het wordt al donker. Maar op het moment dat ze over de Spoorstraat loopt, duiken dezelfde twee jongens opnieuw op. Ze wordt vastgepakt, meegetrokken een steeg in en dan wordt haar arm ook nog naar achteren getrokken. De jongens gaan er daarna met haar tas vandoor.

 

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze laffe actie. Getuigen kunnen helpen om de zaak snel op te lossen. Heeft u iets gezien gisterenmiddag in de omgeving van de Groest of de Spoorstraat? Heeft u gezien wie de jongens zijn die de vrouw hebben beroofd of heeft u vermoedens? Laat het dan weten! U kunt de politie bellen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bewoonster Geuzenweg Hilversum betrapt inbreker en krijgt klappen

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 16:55

HILVERSUM - Aan de Geuzenweg in Hilversum is een 31-jarige vrouw woensdagavond geslagen door een inbreker. Ze kwam de inbreker tegen toen hij met zijn buit de trap kwam aflopen. De politie onderzoekt de zaak.


Toen de vrouw op 9 december rond 19.30 uur thuis kwam van haar werk merkte ze eerst niets vreemds. Ze ging rustig in de keuken wat eten klaar maken. Even later hoorde ze iemand van de trap aflopen. Verbaasd keek ze in de gang en zag daar een onbekende man met gestolen spullen in zijn handen.

 

De man begon te schelden en wilde er vandoor gaan maar dat liet de vrouw niet gebeuren. Ze pakte de man vast en begon om hulp te roepen. De man begon de vrouw daarop met één van de gestolen goederen te slaan tegen haar hoofd. Uiteindelijk liet de man zijn buit los en ging er vandoor. De vrouw hield aan de klappen een bult op haar hoofd over.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u gisteravond iets gezien rond de Geuzenweg in Hilversum? Weet u wie de inbreker zou kunnen zijn? Hij was tussen de 35 en 40 jaar oud, had een gezet postuur, had een lichte huidskleur en was ongeveer 1.70 meter lang. Tips zijn welkom op nummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Auto vliegt uit de bocht en belandt op paaltjes aan de Kleine Drift in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 17:08

HILVERSUM - Zaterdagmiddag 12 december rond 13.50 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Kleine Drift in Hilversum.

 

Een automobilist is uit de bocht gevlogen en op paaltjes tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is behandeld in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Politie zoekt getuigen van schietpartij aan de Egelshoek in Hilversum

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 17:33

HILVERSUM - De recherche is op zoek naar mensen die meer weten van een schietincident vrijdagavond 11 december in Hilversum. Aan de Egelshoek werd die avond rond 19.15 uur een gewonde man gevonden. Hij bleek beschoten. De politie onderzoekt nu wat er achter dit schietincident zit en wie ervoor verantwoordelijk is.


De politie wordt vrijdagavond tussen 19.15 en 19.30 gebeld. Aan de Egelshoek in Hilversum zou een man zijn die ernstig gewond is. De politie komt direct naar de Egelshoek en vindt daar de man. Het gaat om een 25-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats. Al snel blijkt dat hij een schotwond heeft. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen behandeld te worden.

 

Uit sporen is op te maken dat het schietincident vermoedelijk verderop aan de Egelshoek heeft plaatsgevonden. De politie komt graag in contact met mensen die vrijdag aan het einde van de middag of het begin van de avond iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van de Egelshoek. Ook als mensen meer weten over de achtergronden van het incident worden zij gevraagd zich te melden. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Getuigen die de politie al heeft gesproken hoeven zich alleen te melden als ze nieuwe informatie hebben.

Traumahelikopter ingezet voor incident in woning in Hilversum

Gemaakt: Woensdag, 16 december 2020 16:13

HILVERSUM - Woensdagmiddag 16 december rond 13.45 uur heeft een incident plaatsgevonden aan de Elleboogstraat in Hilversum.

 

Wat er precies aan de hand is geweest, is niet bekend. Een traumateam werd ingevlogen met de traumahelikopter om het ambulancepersoneel te assisteren.

Bedreiging in Utrecht, resulteert in beroving op de A27 bij Hilversum

Gemaakt: Donderdag, 17 december 2020 17:20

HILVERSUM - De politie zoekt getuigen van een conflict Utrecht aan de Wijnesteinlaan, dat overging in een achtervolging richting Hilversum. Daar werden 2 slachtoffers op de A27 met geweld beroofd. Zowel mensen die meer hebben gezien van de ruzie in Utrecht, als van de beroving op de A27, worden dringend verzocht contact op te nemen.

 

Utrecht, Wijnesteinlaan – tussen 23.15 en 00.00 uur
Twee mannen, uit Hilversum en Delft, hadden op 16 december een afspraak aan de Wijnesteinlaan in Utrecht. Daar ontstond er een ruzie tussen het duo en de man met wie ze de afspraak hadden. Mogelijk zijn er nog 4 andere mannen betrokken geweest bij deze ruzie.

 

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben meegekregen van dit conflict in Utrecht. Heeft u die avond/nacht iets gezien in de buurt van de Wijnesteinlaan, of later in de omgeving iets verdachts opgemerkt? Kunt u meer vertellen over de mensen die betrokken waren bij de ruzie? Of heeft u beveiligingscamera's aan uw huis waarmee u mogelijk iets vast heeft gelegd? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

 

A27, Hilversum – 00.50 uur
Vanuit Utrecht reden de twee mannen richting Hilversum, waarbij ze door de andere mannen achtervolgd werden op de snelweg. Tussen 00.30 en 00.50 uur werden de mannen op de A27 klemgereden, waarbij de auto half op de vluchtstrook kwam te staan. Tijdens de gewelddadige beroving die daarna volgde, raakten de twee slachtoffers gewond. Een van de slachtoffers is voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

 

Wie heeft de mannen gezien op de snelweg?
De situatie waarbij de auto werd klemgereden moet voorbijgangers zijn opgevallen. Reed u in de nacht van 16 op 17 december tussen 00.30 en 01.00 op de A27 in de buurt van Hilversum? Dan heeft u mogelijk belangrijke informatie in dit onderzoek. Heeft u iets gezien, of wellicht een dashcam die iets vast heeft gelegd, neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Oplichters sturen uitslag corona test via SMS bericht

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:33

NEDERLAND - Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

 

Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg!

Automobilist met illegaal vuurwerk zet het op een lopen

Gemaakt: Woensdag, 23 december 2020 16:42

HILVERSUM - Dinsdagavond omstreeks 23:00 uur controleerden agenten een voertuig op de Schoolstraat in Hilversum. Hierbij werden Cobra's aangetroffen, waarop de bestuurder werd aangehouden. Deze zette het direct op een rennen en kon later alsnog worden aangehouden. Vermoedelijk heeft deze 23-jarige verdachte uit Almere op zijn vlucht een aantal ponypacks (met daarin vermoedelijk cocaïne) weggegooid. Dit werd door de collega's aangetroffen. Een tweede verdachte wist wel weg te komen.

 

Een derde verdachte, een 15-jarige jongen uit Hilversum had ook meerdere Cobra's op zak en werd eveneens aangehouden. De recherche verricht momenteel onderzoek naar de herkomst van de drugs.

Landelijke vuurwerkverbod was eenmalig, volgend jaar weer knallen toch?

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 00:25

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

Straatracers en supercars op de bon geslingerd in Laren

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 17:02

LAREN - De politie heeft zondag 3 januari 12 automobilisten, zogenaamde straatracers en supercars, op de bon geslingerd voor geluidsoverlast. De boete voor het onnodig geluid veroorzaken is 400 euro. Een bestuurder kreeg daarnaast nog een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon.


Rond 15.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van geluidsoverlast. De politie ging direct poolshoogte nemen en zag diverse voertuigen op Plein 1945 en de Brink onnodig claxonneren en gas geven zodat het knallen in de uitlaat goed hoorbaar werd. Een oorverdovend geluid dat duidelijk aanleiding gaf voor overlast voor de omwonenden. Ondanks waarschuwingen bleven automobilisten rondjes rijden. Hierop is de politie overgegaan tot het bekeuren van de auto's.