Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:14:47 Hilversum Prio Hoog Eenheid | MotorAmbulance 14-381 (RAV Gooi en Vechtstreek)
donderdag 18 juli 2019
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 17|07

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het ...

VRIJDAG 12|07

HILVERSUM - Op vrijdagmiddag 12 juli trokken hevige regenbuien met onweer over het midden van Nederland heen. Dit zorgde onder andere in Hilversum voor gigantische overlast.

 

De brandweer kwam tientallen keren in actie voor meldingen van wateroverlast. Op meerdere plekken in de stad werden automobilisten door het vele water verrast. In de Beatrixtunnel verdween een auto bijna onder water en elders in de stad gebeurde dat ook met een Porsche. Inmiddels is het waterpeil overal gedaald.

1/1

DONDERDAG 11|07

BUSSUM - De politie kwam vandaag met een waarschuwing voor hondenbezitters. Er zouden gebakken sponsen zijn aangetroffen op de Bussumse hei ter hoogte van de Randweg. Deze sponsen kunnen zeer gevaarlijk zijn voor uw huisdieren.

 

Bij nader inzien betreffen het geen gebakken sponsen maar gallen van de aardappelgalwesp welke zijn uitgedroogd. Hondenbezitters hoeven zich dus geen zorgen te maken. Het kan voorkomen dat er nog meer van deze gallen uit de bomen vallen als ze uitgedroogd zijn.

WOENSDAG 10|07

HILVERSUM - Afgelopen maandagavond kreeg de politie de melding dat meerdere auto's waren opengebroken in een parkeergarage aan de Hilvertshof. Recentelijk werden ook meerdere auto's opengebroken in parkeergarages in het centrum en werden goederen weggenomen.


Wat wordt uit auto's gestolen?
Alles wat voor de hand ligt en snel kan worden verhandeld. Laptops, tablets, smartphones en digitale camera's zijn favoriet. Maar ook andere elektronica: navigatiesystemen, dure koptelefoons en zelfs spelcomputers worden vaak gestolen. Er zijn ook andere spullen die vaak in de auto liggen en populair ...

ZATERDAG 06|07

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw ...

Meer artikelen