Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:26:43 Hilversum 11418 Prio Middel Eenheid | Ambulance 14-183

Ambulance 14-183

zaterdag 06 maart 2021

Archief

Warmste week ooit, GFT kliko kweekbak voor maden

Gemaakt: Woensdag, 12 augustus 2020 17:05

REGIO - De warmste week ooit. Dit heeft diverse gevolgen in het dagelijkse leven. Onder andere met betrekking tot de hygiëne.

 

Onze fotograaf schrok zich rot toen hij dinsdagavond de GFT kliko met tuinafval op straat zette tussen de andere kliko's uit de buurt. Bovenop de deksels van kliko's krioelde het van de maden. Wat zit er dan wel niet aan hoeveelheid ongedierte in de kliko's zelf ? Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko's? Ook op social media wordt de problematiek gedeeld.

 

In Amersfoort bijvoorbeeld wordt afval gescheiden ingezameld ('omgekeerd inzamelen', 'operatie afval') waaronder het GFT afval. Dit GFT afval wordt eens per twee weken opgehaald.

 

Op de site van de ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen) in Amersfoort staat een lijst met afval die in de GFT bak thuishoort. In deze lijst staan o.a. botjes, botten, diervoer, etensresten, jus, karbonade, ketchup, kip, kipfilet, kipkluifjes, kippenbot, kippenbotjes, kippenbout, kipresten, kliekjes, kwark, lasagne, mayonaise, mosselschelpen, organisch materiaal, rauw vlees, slagroom, spareribs, strooisel van kleine knaagdieren, visgraten, visresten, vlees, vleesafval, vleesbotten, vleesresten, voedselresten en worst.

 

Onderdeel van deze wijze van inzamelen van het afval zijn de ondergrondse containers voor het restafval. Algemene problematiek die zich daarbij voordoet is het dumpen van groot afval naast deze containers.

Schade blijft beperkt door snel optreden van brandweer Hilversum bij woningbrand op de Spuisteeg

Gemaakt: Donderdag, 13 augustus 2020 04:12

HILVERSUM - Woensdagavond 12 augustus om 23:20 uur kregen de hulpdiensten de melding van een woningbrand op de Spuisteeg in Hilversum. Door snelle interventie van brandweer Hilversum bleef de schade beperkt.

 

Een woonunit liep forse schade op en andere liepen rookschade op. Er raakte niemand gewond.

Scooterrijder (19) overleden na botsing tegen geluidswal in Hilversum

Gemaakt: Donderdag, 13 augustus 2020 15:41

HILVERSUM - Op de Vreelandseweg (N201) is woensdagavond 12 augustus een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij is een 19-jarige scooterrijder uit Baambrugge om het leven gekomen. De politie is op zoek naar getuigen.


Rond 22:15 uur reed de man op zijn scooter op het fietspad langs de Vreelandseweg in de richting van Kortenhoef. Door nog onbekende oorzaak reed hij tegen een betonnen muur van de geluidswal aan. Een getuige is op de plaats van het ongeluk begonnen met reanimeren. Daarna kwam een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer bezweek even later in een ambulance aan zijn verwondingen.

 

Tips?
De afdeling Opsporing Team Verkeer (OTV) is samen met de Verkeersongevallen Analyse (VOA) bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Hierbij kunnen tips van getuigen helpen. Heeft u het ongeluk zien gebeuren? Of heeft u andere bruikbare informatie? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Geen dan uw tip door via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Hennepkwekerij geruimd in flatwoning aan de Kapittelweg in Kerkelanden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 15:57

HILVERSUM - Maandag 17 augustus heeft het hennepteam een kwekerij geruimd in een flatwoning aan de Kapittelweg in Kerkelanden.


In het pand troffen agenten twee volledig ingericht kweekruimtes aan. Er was kort ervoor geoogst, uit ongeveer 200 lege potten die werden aangetroffen. Van de aangetroffen situatie wordt een voordeelberekening opgemaakt tegen de huurder van de woning. Deze werd gisteren niet aangetroffen, maar is bij ons bekend. Hij mag zich op een later moment verantwoorden.


Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Daarnaast is sprake van ondermijnende criminaliteit waarbij bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Bewoners Stationsstraat in Hilversum opgeschrikt door harde knal

Gemaakt: Woensdag, 19 augustus 2020 16:13

HILVERSUM - De politie heeft op 19 augustus twee mensen aangehouden na een incident op de Stationsstraat eerder die ochtend.


Rond 1.50 uur, in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 10 augustus, uur kreeg de politie melding van een bedreiging met een mes op de Stationsstraat. Op het moment dat agenten op weg waren naar de melding, hoorden zij op hetzelfde adres een harde knal van een vermoedelijk explosief. De politie heeft de plek afgezet voor sporenonderzoek.

 

Later die ochtend zijn twee mensen aangehouden: een 34-jarige vrouw uit Waddinxveen en een 35-jarige man uit Hilversum. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de incidenten aan de Stationsstraat.

Overval op woning aan de Naarderstraat in Laren

Gemaakt: Zondag, 23 augustus 2020 17:58

LAREN - In de nacht van 22 op 23 augustus werd een bewoonster van een huis aan de Naarderstraat overvallen door twee mannen, tussen 00.00 uur en 01.00 uur. De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving.

 

De overvallers hadden donkere kleding aan en hun gezichten waren deels afgedekt. Er wordt onderzocht of er mogelijk meer mensen betrokken zijn geweest bij de overval. De daders zijn ongeveer een uur in de woning geweest. Er is op dit moment nog niemand aangehouden en de politie doet onderzoek.

 

Er wordt onder andere wordt bekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. Buurtbewoners die iets hebben gezien of gehoord die nacht, mensen die mogelijk camerabeelden hebben of mensen die meer weten over deze overval worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

 

Heeft u meer informatie?
Of woont u in de buurt van de Naarderstraat en heeft u beveiligingscamera's aan uw woning? Bel dan 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u de informatie delen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

Is uw rugzak uit uw auto gestolen in parkeergarage aan de Schapenkamp?

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 17:39

HILVERSUM - In de avond van woensdag 12 augustus vonden er in een parkeergarage aan de Schapenkamp in Hilversum auto-inbraken plaats. De politie heeft hiervan diverse aangiften ontvangen. De politie is echter op zoek naar één persoon van wie een rugtas is gestolen en mogelijk meer gedupeerden.


Camerabeelden hebben geleid tot het herkennen van een verdachte en het oplossen van deze zaak. Tijdens zijn rooftocht is de dader namelijk door een oplettende voorbijganger gefilmd.

Het enige 'open eindje' betreft een rugtas die de verdachte voorafgaand aan de inbraken nog niet bij zich had, maar naderhand wel. Wij vermoeden dat deze rugtas ook gestolen is. De tas behoort echter niet toe aan de tot nu toe bekende slachtoffers. Vermoedelijk is de rugtas uit een andere auto gestolen, waarvan de eigenaar wellicht nog geen aangifte heeft gedaan. Graag komt de politie toch in contact met deze persoon.

 

Melden
Was u in de avond in het centrum van Hilversum en stond uw auto rond 21.00 geparkeerd in de garage aan de Schapenkamp? Is er uit uw auto die avond een rugzak gestolen en heeft u hiervan nog geen aangifte gedaan? Of bent u deze rugzak wellicht in de parkeergarage verloren? Meld u zich dan bij de politie via 0900-8844.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Eenzijdig ongeval bij Sportpark Crailo in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 17:18

HILVERSUM - Op zaterdagmiddag 5 september heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een personenauto. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen een boom.

 

De bestuurder is behandeld in de ambulance.

Poging tot overval bij snackbar aan de Larenseweg in Hilversum

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 16:56

HILVERSUM - Een snackbar aan de Larenseweg in Hilversum is zondagavond 6 september overvallen. Het bleef bij een poging en zonder buit gingen de overvallers er vandoor. De recherche zoekt getuigen.

 

Rond 23.00 uur kwamen twee gemaskerde personen een snackbar aan de Larenseweg binnen. De twee riepen direct dat het een overval is. De medewerker van de snackbar bedacht zich geen moment en wist de verdachten zonder buit de zaak uit te werken . Ze waren hierna naar de overkant van de Larenseweg gerend en getuigen zagen ze de Eemnesserweg in rennen. Hierna ontbrak ieder spoor. Bij de poging was niemand gewond geraakt.

 

Signalement
Verdachte 1

- Sprak met een mannelijke stem

- Dun postuur

- +- 1.70 - 1.75 meter lang

- Volledige gezichtsbedekking

- Donkere kleding, blauw/zwart

 

Verdachte 2:

- Dun postuur

- +- 1.70 meter lang - 1.75 meter lang

- Volledige gezichtsbedekking

 

Getuigen gezocht
De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de overval. Heeft u iets gezien? Of heeft u meer informatie over de verdachten? Misschien beschikt u wel over camerabeelden. Deel dit dan met de recherche in Hilversum. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u de informatie delen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Alle informatie kan waardevol zijn voor het onderzoek.

Bussumer van scooter beroofd ter hoogte van het Mediapark in Hilversum

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:06

BUSSUM - Twee jonge mannen hebben zondag 6 september met geweld een scooter gestolen van een Bussumer. De verdachten zijn aangehouden, maar de recherche zoekt nog getuigen en camerabeelden.


Een 19-jarige man uit Bussum rijdt op zondagavond rond 21.15 uur op zijn scooter op ter hoogte van het Mediapark in Hilversum. Hij wordt ingehaald door twee leeftijdgenoten op een andere scooter. De bijrijder maakt trapbewegingen naar de Bussumer. Deze wordt hierdoor een aantal keer geraakt en komt op de Bussummergrindweg ter hoogte van de rotonde met de Ceintuurbaan lelijk ten val.

 

Bedreiging
Terwijl het slachtoffer op de grond ligt, wordt hij meerdere keren geschopt en geslagen. Onder dreiging van een wapen moet de Bussumer geld geven of zijn scooter afstaan. Uiteindelijk gaan de verdachten ervandoor op zijn scooter.

 

Aanhouding
Na de straatroof stelde de politie direct een onderzoek in. Uit het onderzoek kwamen twee verdachten naar voren. Deze zijn later die avond beiden aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen, de een uit Bussum en de ander uit Hilversum. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar en mogelijk was er sprake van een eerder conflict.

 

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien. Hebt u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u de informatie delen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Meisje valt uit boom in Soest, traumaheli landt in de Soesterduinen

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 17:30

SOEST - In het duingebied van de Soesterduinen heeft een ongeval plaatsgevonden. Een meisje is uit een boom gevallen. Het personeel van de ingevlogen traumahelikopter heeft hulp geboden. Het meisje is op brancard afgevoerd naar de ambulance die in het bos gereed stond.

 

Aanvankelijk was er ook een 2e trauma heli opgeroepen. Die vlucht is gecancelled.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Vrouw (72) in kritieke toestand na aanrijding door onbekende fietser in Eemnes

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 16:49

EEMNES - Op de Volkersweg in Eemnes vond op 16 september een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij twee vrouwen op de fiets werden aangereden door een onbekende fietser. Beide slachtoffers zijn hard gevallen, één van hen is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser reed door. De politie roept deze man op om zich te melden. Er is overigens een signalement van hem, dus wellicht herkennen mensen de doorrijder of hebben hem gezien in de omgeving.


Omstreeks 15:38 uur kreeg de politie de melding van ernstig verkeersongeval op de Volkersweg. Hier bleek dat twee vrouwen - 70 en 72-jaar - vanuit de richting van Eemdijk, in de richting van Eemnes fietsten. Zij werden tussen de Korte Maatsweg en de Zomerdijk ingehaald door een man op een fiets met een gele kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec(snelle elektrische fiets). Tijdens het inhalen reed de man de vrouwen aan, waardoor zij vielen met letsel tot gevolg. De man keek nog om fietste vervolgens door in de richting van de Meentweg.

 

Vanwege het zware letsel werd een traumaheli opgeroepen. Beide vrouwen zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De 72-jarige vrouw werd in kritieke toestand overgebracht.

 

Onderzoek

De politie heeft op de plek van het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan en er wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van camerabeelden uit de omgeving. Daarnaast werd een Burgernetoproep gedaan om uit te kijken naar de verdachte.

 

Meld je en getuigen gezocht

De politie roept de doorgereden fietser op om zich zelf te melden bij een politiebureau. Daarnaast worden getuigen gezocht die de man hebben zien fietsen in de omgeving. De politie sprak al met een aantal van hen die het volgende signalement opgaven van de doorrijder:

-man met lichte huidskleur

-donker haar

-fors/gezet postuur

-25 tot 40 jaar oud

-hij droeg een zwart vest

-reed op een fiets met geel kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec

 

Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Roy vermist sinds 8 september 2020

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 17:24

REGIO - Sinds 8 september 2020 wordt Roy vermist. Roy is een blanke man van 30 jaar oud, 2.04 m lang, normaal tot slank postuur. Roy draagt een dikke zwarte broek, sweater met daaroverheen een t-shirt, zwarte halfhoge Nike schoenen, pet met daaronder een bandana. Hij fietst op een oranje mountainbike. Stuur, zadel en banden zijn zwart. Merk B-twin. Roy is graag in bosrijk gebied rond Bilthoven, Den Dolder, Baarn, Soest, Lage Vuursche.

 

Indien u informatie heeft graag direct contact opnemen met telefoonnummer 112.

Twee jongens opgepakt voor overval en straatroof in Hilversum

Gemaakt: Vrijdag, 02 oktober 2020 16:46

HILVERSUM - De politie heeft twee jongens van 17 jaar aangehouden die er allebei van verdacht worden een supermarkt te hebben overvallen op de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Ook worden ze verdacht van het beroven van een 16-jarige jongen onder bedreiging van een mes op het Marktplein.

 

Uitgebreid rechercheonderzoek leidde woensdag 30 september tot de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zeist en donderdag 1 oktober tot de aanhouding van een 17-jarige Hilversummer in Amsterdam.

 

Op zaterdagavond 11 juli werd rond 21.50 uur een supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum overvallen door twee jonge mannen. Zij bedreigden het personeel met wapens en gingen er vandoor met geld.

 

Amper twee maanden later, op woensdag 9 september werd rond 22:15 uur een 16-jarige jongen op het Marktplein, onder bedreiging van een mes, beroofd van zijn telefoon, horloge en schoenen.

Eén van de verdachten wordt ook verdacht van bedreiging van het slachtoffer van de straatroof nadat deze zich bij de politie gemeld.

 

De jongens zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wie gooide een hamer naar de politie op de Groest in Hilversum?

Gemaakt: Vrijdag, 02 oktober 2020 17:13

HILVERSUM - Op dinsdagavond 29 september gooit een fietser een hamer naar twee politieagenten op de Groest in Hilversum. De hamer vliegt door de ruit van de politieauto, waardoor er een glasscherf in het oog van een van de politieagenten komt. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het incident, of meer weten over de dader.


Tijdens een surveillance staan twee medewerkers van de politie op de Groest te praten met een aantal jongeren. Rond 21.15 uur horen zij een harde klap, en voelt een van de agenten glas in haar gezicht vliegen. Later blijkt dat er een hamer door de ruit van de politieauto is gegooid. Niet alleen is er daardoor grote schade aan de politieauto, ook heeft de politiemedewerkster een scherfje in haar oog gekregen. Zij is gecontroleerd door een arts en heeft geen blijvende schade opgelopen, al had dit veel erger af kunnen lopen.

 

Verdachte op fiets
Vlak voordat de hamer gegooid werd, hebben de agenten en getuigen een fietser op hen af zien rijden. De kans is dus groot dat deze man op de fiets de hamer naar de politie heeft gegooid. De fietser reed na de klap over de Groest de Kerkstraat in en het Wagemakersplein over. Een aantal getuigen hebben de man daarna mogelijk op de Havenstraat zien fietsen.

Onrust op social media over avondklok en verboden amateursportwedstrijden

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 19:41

NEDERLAND - Op sociale media gaat een lijst rond met nieuwe besluiten coronamaatregelen. Dit is onjuiste informatie. Het is te betreuren dat mensen via deze wijze nepnieuws verspreiden en onrust veroorzaken.

 

Alle actuele informatie over de coronamaatregelen vind je op deze website.

Bijna 800.000 euro in verborgen ruimte van bestelauto op de A1

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 16:58

HILVERSUM - De politie heeft maandag 5 oktober op de A1 bij Muiden in de verborgen ruimte van een bestelauto 775.000 euro in contanten aangetroffen. De bestuurder, een 27-jarige man uit Hilversum, is aangehouden als verdachte van witwassen.

 

Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A1 een auto rijden waarvan de bestuurder steeds naar beneden keek en meerdere malen van baan verwisselde zonder richting aan te geven. Ter controle werd de auto meegenomen naar de verzorgingsplaats de Hackelaar. Daar bleek ook al snel waarom de bestuurder steeds naar beneden keek: hij had zijn telefoon tussen zijn benen liggen.

 

Verborgen ruimte
Tijdens de controle zagen de agenten in de auto indicaties van de aanwezigheid van een verborgen ruimte. Het is bekend dat er voertuigen zijn die voorzien zijn van een verborgen ruimte. Deze wordt meestal gebruikt om goederen zoals geld, wapens en verdovende middelen aan het ambtelijk toezicht te onttrekken. De agenten vonden de verborgen ruimte en forceerden zich een toegang tot die plaats. Daar troffen ze meerdere tassen aan die gevuld waren met bundels bankbiljetten. In totaal bijna 800.000 euro. De bestuurder uit Hilversum werd direct aangehouden en het geld en de auto in beslag genomen.

 

Appartement
Enkele uren later werd in Hilversum het appartement van de verdachte doorzocht. Met ondersteuning van een geldhond werd ook daar een geldbedrag van ongeveer 100.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Verder werd beslag gelegd op digitale gegevensdragers en diverse telefoons. De 26-jarige partner van de verdachte die zich op dat moment in het appartement bevond, werd ook aangehouden. In de auto van de vrouw werden een bundeltje geld, een blok harddrugs en twee Rolex-horloges aangetroffen. Vervolgens werd in de directe nabijheid van het appartement een 42-jarige man uit Soesterberg aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid.

 

Kelderbox
Na het appartement werd ook de bijbehorende kelderbox doorzocht. Toen de agenten de kelderbox openden zagen ze tientallen tonnen en kartonnen staan. Eén ton werd geopend en toen de agenten zagen dat deze gevuld was met wit poeder kregen ze het vermoeden dat de kelderbox gevuld was met goederen die mogelijk gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. In afwachting van de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd de kelderbox weer gesloten. Na onderzoek van het LFO bleek dat de kartonnen tonnen gevuld waren met een stof die gebruikt wordt voor het versnijden van cocaïne, in totaal 650 kilo. In de kartonnen dozen zaten zakken met de stof Mapa. Dat is een stof die door een chemische reactie wordt omgezet in BMK en dat is weer de grondstof voor amfetamine. Ook hiervan was 650 kilo aanwezig. Verder werd nog zeven liter amfetamine-olie aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en door een speciaal bedrijf verwijderd.

Aan het eind van de middag is ook nog een bedrijfspand in Loosdrecht doorzocht. Dit wordt door de verdachte uit Hilversum gehuurd. Daar nam de politie een weegschaal met poederresten en een sealapparaat met poederresten in beslag.

 

Doorzoeking woning Soesterberg
Bij de doorzoeking van de woning van de 42-jarige verdachte in Soesterberg zijn later die avond, nog eens 5600 euro en een plak hasj aangetroffen.

 

Bewaring
De drie verdachten zijn donderdag 8 oktober voor de rechter-commissaris in Utrecht geleid. Deze heeft ze alle drie voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Inbrekers proberen met auto kledingzaak in Laren binnen te rijden

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 17:09

LAREN - Op de Brink in Laren heeft een poging tot inbraak op een kledingzaak plaatsgevonden. Een auto reed op de winkel in. Eén verdachte kon worden aangehouden. Naar de anderen is de politie op zoek en vraagt getuigen zich te melden.

 

Rond 02:15 uur reden drie auto's achter elkaar over de Brink in Laren. Eén van die voertuigen probeerde vervolgens met de auto een winkel binnen te rijden. De politie was snel in de buurt. Zodra de inbrekers de politie in de gaten kregen gingen ze ervan door. De achtervolging werd ingezet.

 

Even later kon het voertuig dat de winkel probeerde in te rijden aan de Hilversumseweg in Laren tot stilstand worden gebracht. Een 21-jarige verdachte uit Utrecht kon hierbij worden aangehouden. Het voertuig werd daarbij in beslag genomen. Er werd ook niets buit gemaakt.

 

De politie is nog op zoek naar de andere voertuigen en verdachten.

 

Iets gezien?
Heeft u iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Brink in Laren in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober? Of heeft u camerabeelden waarop bijvoorbeeld de vluchtende voertuigen te zien zijn? Meld dat dan bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse? Bel 0900-0904!

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 01:16

NEDERLAND - Maandag 12 oktober wordt het telefoonnummer voor 'geen spoed, wel brandweer ter plaatse' landelijk gelanceerd. Het telefoonnummer hiervoor is 0900-0904.


Heeft een inwoner de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt de inwoner vanaf 12 oktober 0900-0904. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.


Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer.


Situaties waarvoor dit telefoonnummer bedoeld is, zijn geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan: een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt, een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan of een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen. Zeker bij storm- en wateroverlast kan dit telefoonnummer helpen om 112 vrij te houden voor noodsituaties.

Nieuwe Corona maatregelen; Horeca moet vanaf woensdag deuren sluiten

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 19:11

NEDERLAND - De cafés en restaurants gaan weer dicht. Alle horecagelegenheden in Nederland moeten woensdag de deuren sluiten, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag op een persconferentie. Ook mag er in heel Nederland na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht worden. 

 

Amateursport

Alle amateursport in teamverband, in een groep groter dan vier personen, boven 18 jaar komt stil te liggen. Daarnaast wordt een niet-medisch mondkapje verplicht in binnenruimte vanaf 13 jaar. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd.

 

Aanpak

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen zijn we binnen een paar weken terug naar af. Alleen als we allemaal de basisregels naleven kunnen we corona onder controle krijgen.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Schietincident gemeld op de Brink in Laren

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 02:53

LAREN - In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober, even voor middernacht, zou een schietincident hebben plaatsgevonden bij de kruising Sint Jansstraat / Brink / Eemnesserweg in Laren. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

 

Agenten onderzoeken met zaklantaarns achter afzetlint de weg en de gevels. Rond 01:00 uur is het onderzoek gestopt en het afzetlint weer verwijderd.

Man zwaargewond bij schietpartij in woning Hilversum

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 16:34

HILVERSUM - Op zondagmiddag 18 oktober heeft er even voor 14:00 uur een schietincident plaatsgevonden in een portiekwoning aan de Mincklerstraat in Hilversum. Hierbij is een man zwaargewond geraakt.

 

Naast de politie en de ambulancedienst, werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Volgens de buren wonen er in het appartement een vader en een zoon. De vader is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zoon is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

 

Wat er zich precies in de portiekwoning heeft afgespeeld, is momenteel nog onduidelijk.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Traumahelikopter in Naarden krijgt veel aandacht van agenten in opleiding

Gemaakt: Donderdag, 29 oktober 2020 15:38

NAARDEN - Donderdagmiddag omstreeks 14:05 uur is de traumahelikopter opgeroepen voor een medisch incident in een woning aan de Pijlstraat in Naarden. Het landen van de traumaheli trok veel bekijkst, vooral van de poltie. Agenten in opleiding kregen uitleg van de piloot.

 

De exacte reden van de inzet van het Mobiel Medisch Team (MMT) is onbekend. De trauma arts is mee met ambulance die met spoed vertrok naar ziekenhuis.

Ravage na plofkraak in winkelcentrum van Hilversum

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 16:05

HILVERSUM - In de nacht van woensdag op donderdag 5 november rond 2.30 uur heeft bij winkelcentrum Kerkelanden aan de Augustinushof in Hilversum een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat.

 

De bewoners van het flatgebouw boven de geldautomaat schrokken zich rot toen ze een enorme knalde hoorden vannacht. Een persoon op een scooter zou na de plofkraak op een scooter gevlucht zijn. Bij daglicht is de ravage door de explosie goed te zien. Het naastgelegen pand, gehoorspeciaalzaak Schonenberg, heeft door de klap ook enorme schade opgelopen.

 

Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. Ook de brandweer en EOD arriveerden. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen. Het gebied, nabij de parkeerplaatsen van het winkelcentrum is afgezet en trekt veel bekijks.

 

Zoektocht
Er is direct een zoektocht gestart naar de verdachten op de motorscooter. Ze werden niet meer gevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De omgeving van de automaat is afgezet en een technisch onderzoek is opgestart. Ook zal er een buurtonderzoek plaatsvinden.

 

Iets gezien?
Rechercheurs willen graag de hulp van omwonenden inroepen. Als er getuigen zijn, die zich nog niet gemeld hebben, dan horen we die uiteraard graag. Verder zijn we op zoek naar omwonenden die een camera aan hun woning hebben hangen.

 

De verdachten (twee of drie personen) zijn op één scooter weggereden. Misschien heeft iemand ze zien rijden. Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig. Het kan ook dat iemand iets is opgevallen in de omgeving van de automaat. Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden. Alle informatie helpt!

 

Anoniem
Er zijn misschien ook mensen, wellicht uit de directe omgeving van de daders, die weet hebben van deze plofkraak, maar deze informatie, uit angst, niet kunnen delen. Voor deze mensen staat ons Team Criminele inlichtingen klaar. Uw identiteit blijft gegarandeerd uit de processtukken. De verdachte of zijn advocaat zullen nooit uw gegevens krijgen. Anoniem melden kan online via Meld Misdaad Anoniem of 0800-7000.