Redactie — 1120 reactie(s) — do 07 oktober 2021, 19:39

Foute centen spelen, hennepkwekerij zien, Xtc ruiken

HILVERSUM – Van 11 tot en met 17 oktober is het de nationale week van de Veiligheid. In deze week gaat het over alles wat te maken heeft met veiligheid en ondermijning. De gemeente organiseert namelijk activiteiten om u kennis te laten maken met verschillende vormen van criminaliteit en ondermijning.

Cyber24 is een digitaal spel voor jongeren. Dit spel speel je zaterdag 9 oktober in het Mobiele Media Lab van de politie op de parkeerplaats van de Hilversumse Cricket en Footbalclub Victoria en Hilversumsche Mixed-Hockey club. In het spel moet worden voorkomen dat karakters uit een verhaallijn slachtoffer worden van online misdrijven: sextortion, ID-fraude, geldezel, online fraude, oplichting en hacken komen aan bod.

Escaperoom spelen
Ook voor jongeren: De escaperoom Foute Centen op woensdag 13 oktober op de Kerkbrink. En extra leuk: wie de escaperoom speelt en de bijbehorende prijsvraag goed beantwoordt, maakt kans op Apple AirPods en een bol.com-waardebon van 50 euro. In de escaperoom Foute Centen word je geconfronteerd met klussen waarmee je snel geld verdient, maar wordt ook duidelijk dat hier een criminele wereld achter schuilgaat.

Hennepkwekerij zien
In een illegale hennepkwekerij wordt vaak geknoeid met elektriciteit. Door diefstal van grote hoeveelheden stroom is het risico op brand groot. Zwartgeblakerde kabelbundels, half gesmolten meterkasten en een boobytrap bij de ingang zijn geen uitzondering. In de hennepcontainer van Liander is een levensechte hennepkwekerij nagebouwd. Hoe meer mensen hennepkwekerijen herkennen en melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), hoe beter. De kwekerij staat op 9 oktober bij Kerkelanden om het hoekje achter de Zeeman.

XTC ruiken
De geur van wiet is bij veel mensen bekend, maar die van XTC is onbekender. XTC-labs zijn gevaarlijk Hoe ruikt een XTC-lab? De gemeente deelt op vrijdag 15 oktober XTC geurboosters uit op het Marktplein. Hoe meer mensen de geur van een XTC-lab herkennen, hoe groter de kans dat deze kan worden ontmanteld. Dus komt dat ruiken!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons